Gemeente Schagen

Nieuwsberichten

26-03-2003
Schagen kiest voor goed hout

Schagen kiest voor goed hout

Onder het motto 'Spaar het woud, koop FSC-hout' startte de campagne van het Wereld Natuur Fonds en FSC-Nederland met de overhandiging van een echte FSC-houten voorzittershamer aan alle burgemeesters van Nederland.

In Schagen kreeg burgemeester Westerink de hamer en de brochure 'kies voor goed hout' uit handen van tot boom en luipaarden omgetoverde kinderen. In ruil moest hij wel beloven dat de gemeente Schagen voortaan FSC gecertificeerd hout zou gebruiken. Dit laatste kostte geen moeite, want Schagen gebruikt dit hout al in gemeentelijke bouwprojecten.

De gemeente steunt hiermee de instandhouding van bos. Goed bosbeheer is volgens de maatstaven van de internationale, onafhankelijke organisatie Forest Stewardship Council (FSC) de bewezen oplossing om vernietiging en verwoesting van bos te stoppen. Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk dat garandeert dat hout uit goed beheerde bossen komt. In een FSC-bos gaan commerciële houtproductie en zorg voor dieren- en plantenleven hand in hand. Bovendien worden de rechten van de inheemse volken gerespecteerd en ontvangen de bosarbeiders een fatsoenlijk salaris.

Zoekwoorden:

Deel: ' Schagen kiest voor goed hout '
Lees ook