“Schat, ben ik te dik?” – de meest irritante vrouwenvragen


AMSTERDAM, 20150923 -- Waarom stellen vrouwen vaak zulke lastige vragen? Aldus de meerheid van de mannelijke bevolking. En waarom is het zo moeilijk om een geschikt antwoord te formuleren? Datingsite PARSHIP hield een enquête onder ruim 800 mannelijke leden(*) waarin hen werd gevraagd hoe ze omgingen met precaire vragen en hoe deze te beantwoorden. De meeste van zulke vragen worden nog lieflijk ingeleid: “zeg schat...”. Maar in de ergste gevallen kunnen ze leiden tot een heuse relatiecrisis. Het ergst vinden mannen de typische vragen die om bevestiging en verborgen kritiek draaien. Voorzichtig dus dames!

Een klassieker is de vraag “wat denk je nu?”. Bij het horen van die vraag rent menig man hard weg: 18% vindt deze vraag het ergst. Soms denk je nu eenmaal niet aan iets specifieks of deel je je gedachten gewoon liever niet. Maar niet alleen de ins en outs van zijn gedachtengang is interessant voor de dames, ook controle kan een issue vormen. “Waar was je?” is voor 9% een reden om een diepe zucht te slaken. Ook in de categorie ‘controle’: “Hoeveel vrouwen had je voor mij?” schrikt 9% van de heren af. Daar willen mannen het dus even niet over hebben. Heeft toch niets met de huidige relatie te maken, vindt men.

Het vragen van bevestiging is ook een crisis in de dop. “Ben ik te dik?”, kan natuurlijk nooit goed beantwoord worden. Dus 15% van de mannen rolt met zijn ogen bij deze vraag. Ook het vergelijken van aantrekkelijkheid met andere vrouwen of het afdwingen van een expliciete “ik hou van je” kan maar op weinig sympathie rekenen.

De resultaten in een oogopslag

Vraag: "Zeg, schat ..." – soms stellen vrouwen vragen die je even liever ontwijkt of niet wil horen. Wat is voor jou de meest irritante “typische vrouwenvraag”?

- "Wat denk je nu?" - Soms denk ik gewoon niets of wil ik even helemaal in gedachten verzonken zijn!   (18%)

- "Ben ik te dik?" - Eerlijk gezegd, het juiste antwoord op deze vraag bestaat niet! (15%)

- "Luister je wel naar me?" - Ja, maar niemand kan zoveel dingen tegelijk onthouden. (10%)

- "Hou je nog van me?" - Ja, maar voortdurend bevestiging vragen doet me wel eens anders denken, grrr! (10%)

- "Waar was je?" - Een vrouw die alles wil weten over mij, nee bedankt. (9%)

- "Hoeveel vrouwen heb je voor mij gehad?" – Geen commentaar. Bovendien, dat maakt voor onze huidige relatie toch niet uit? (9%)

- "Vind je haar mooier dan ik ben? '- Zelfs al was dat zo... ik vind je leuk met al je kleine gebreken en eigenaardigheden (8%)

- "Ben je chagrijnig?" – Neeheeeeeee.... (6%)

- "Wat vind je het leukst aan mij?" – oh, complimentjes vissen in elk geval niet! (5%)

- "Wat zal ik aan doen?" - Een vrouw die niet kan beslissen werkt me snel op mijn zenuwen. (5%)

- "Wat was buitenspel ook alweer? '- Maakt me niet uit dat ik het 100x moet uitleggen (1% van de mannen)

(*)n = 862

Over PARSHIP
Met een succesratio van 38%, een persoonlijkheidstest en website met datingtips en -adviezen is PARSHIP dé matchmaker en datingsite voor hoger opgeleiden in Nederland. Volg ons ook op Twitter en Facebook.


Deel: ' “Schat, ben ik te dik?” – de meest irritante vrouwenvragen '
Lees ook