Ingezonden persbericht


(Persbericht)

Nieuwe expositie in Restaurant Millers

Scheepshuiden van Nout Steenkamp: sporen van lange zeereizen

Fotograaf Nout Steenkamp exposeert tot en met eind september in Restaurant Millers aan de Voorstraat 3 in Historisch Delfshaven met 25 foto's van scheepshuiden.

Nout Steenkamp zwierf rond in de havens van Rotterdam en Antwerpen en legde details vast van scheepsrompen. Die details vertellen het verhaal van lange reizen over oceanen. Krassen, butsen, verfresten in alle kleuren, strepen van langsschurende touwen en kabels: elke scheepshuid heeft z'n eigen verhaal. Het fascinerende is dat de composities qua kleur en scheepsbeplating zo zijn gekozen dat Steenkamp's scheepshuiden zelfstandige kunstwerken zijn geworden.

Typisch Millers

Ook het Havenmuseum aan de Leuvehaven heeft tijdelijk een 'scheepshuid' van Steenkamp in de expositie opgenomen. Maar voor het totaaloverzicht van deze echt Rotterdamse expo is Restaurant Millers dé plek. Millers maakt onderdeel uit van Pension Maaszicht dat dakloze jongeren begeleidt naar een beter bestaan. Een deel van hen volgt in Restaurant Millers een vakopleiding. Het kunstproject 'ARTIfool, I am full of Art' beoogt de jongeren in contact te brengen met kunst. De scheepshuiden-expo sluit mooi aan bij de wereld van Rotterdamse jongeren. Net als bij schepen die jarenlang oceanen oversteken, kan het opgroeien in de wereldstad Rotterdam z'n sporen nalaten. Die sporen vertellen een verhaal over wie je bent en wat je achtergrond is. De scheepshuiden-expo is dus typisch Millers, zou je kunnen zeggen.

Deel: ' Scheepshuiden van Nout Steenkamp sporen van lange zeereizen '
Lees ook