Scheer en Foppen start met vernieuwde onsite-zoekfunctie


Zoeken in webwinkel nu sneller en gebruiksvriendelijker

HARDERWIJK, 20101014 -- Om de consument nog sneller te laten navigeren naar het gewenste product introduceert Scheer en Foppen een nieuwe onsite-zoekfunctie binnen haar webwinkel. Behalve snelheid maakt de techniek ook het vergelijken van producten voor de orinterende consument gemakkelijker.

Makkelijk zoeken
De vernieuwde zoektechnologie biedt websitebezoekers de mogelijkheid sneller en specifieker het gewenste product te vinden. Direct bij het intikken van de eerste letters in de zoekbalk (rechtsboven op iedere pagina) krijgen klanten al producten te zien met een foto, type, merk, prijs en levertijd. Verdere verfijning is dan mogelijk binnen een layer met alle gevonden resultaten, ook dit gaat in een fractie van een seconde.

Omzetverhoging
De techniek is afkomstig van het Nederlandse bedrijf Qweery dat zoek- en navigatieoplossingen ontwikkelt voor e-commerce websites. Volgens directeur Ramon Cohen de Lara zorgt een goede zoekfunctie voor omzetverhoging:

"Door die snelheid, verfijning mogelijkheid en door het feit dat de resultaten middels onze zelflerende rankings automatisch de juiste volgorde hebben, vindt de bezoeker sneller de door hem gewenste producten en zal daardoor sneller tevreden zijn en tot aankoop overgaan."

Bellen kan ook
Mocht de consument bij het maken van de juiste keuze extra advies kunnen gebruiken, dan wordt er ook nog steeds de mogelijkheid geboden om een persoonlijk telefonisch advies te krijgen van het Scheer & Foppen team via het service nummer.

"De nieuwe zoekfunctionaliteit helpt consumenten snel en eenvoudig met het zoeken naar het juiste product. De vindbaarheid van producten wordt vergroot, conversies verbeteren en dit leidt tot meer tevredenheid bij klanten", aldus Henk Gankema, manager E-commerce bij Scheer & Foppen.

[Screenshot van Scheerenfoppen.nl: rood omlijnd is de nieuwe zoekfunctie]
Screenshot van Scheerenfoppen.nl: rood omlijnd is de nieuwe zoekfunctie


Over Scheer en Foppen
Scheer en Foppen, Nederlands grootste zelfstandige elektrospeciaalzaak, heeft 67 winkels boven de rivieren en een succesvolle online shop: www.scheerenfoppen.nl.


Deel: ' Scheer en Foppen start met vernieuwde onsite-zoekfunctie '
Lees ook