Gemeente Roermond

Roermond, 10 februari 2003

Scherm bij Huis van Bewaring Pollartstraat geplaatst

Op 20 november 2002 heeft de gemeente Roermond in samenwerking met het ministerie van Justitie een avond georganiseerd voor omwonenden van het Huis van Bewaring aan de Pollartstraat te Roermond. Aanleiding was de overlast die buurtbewoners ondervonden van de gedetineerden.

Tijdens het luchten van gedetineerden was oogcontact met bewoners van de bovenste appartementen mogelijk. Dit oogcontact en de daarmee samenhangende opmerkingen van de gedetineerden zorgde bij veel bewoners van het appartementencomplex voor een groot gevoel van onrust.

Op verzoek van wethouder Imkamp (integrale veiligheid) is onderzocht op welke manier het oogcontact vermeden kon worden. De eerste gedachte ging uit van het plaatsen van een scherm boven op de muur van de luchtplaats.

Inmiddels is er een afscherming geplaatst aan de binnenkant van de muur. De constructie is van aluminium en is tegen de muur aan gebouwd. Door een afbuigende top worden de appartementen onttrokken aan het zicht van de gedetineerden. De afscherming is aan de zijde van de straat nauwelijks te zien en doet derhalve geen afbreuk aan het monumentale pand.

Zoekwoorden:

Deel: ' Scherm bij Huis van Bewaring Pollartstraat Roermond geplaatst '




Lees ook