Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 01-06-02 12:34

Uitgave zaterdag 1 juni 2002

SCHIETPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP (1 juni 2002) (Zie ook persbericht van 31/05/2002)
Vrijdagavond rond zeven uur vond op straat op de Persoonsdam in de wijk Feijenoord een schietpartij plaats. Een, volgens getuigen, nog onbekende knaap schoot daar een aantal malen met een vuurwapen op een man en een vrouw. Beiden werden daarbij door kogels geraakt. De man, een 26-jarige Rotterdammer, overleed korte tijd later op straat aan zijn verwondingen. De 35-jarige vrouw, met wie de man een relatie had, werd in zeer kritieke toestand naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Daar overleed het slachtoffer later op de avond aan haar verwondingen. De dader vluchtte direct na de schietpartij. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar de dader en de toedracht van de schietpartij. Op de beide stoffelijke overschotten zal sectie worden verricht.

BEROVING (1 juni 2002)
Zaterdagmorgen rond vier uur werd op de Schiedamseweg een 49-jarige Rotterdammer door twee mannen beroofd van z'n portemonnee. Het slachtoffer was door vrienden in een auto afgezet op de Schiedamsedijk en werd daarna door een man benaderd die hem om een vuurtje vroeg. Vervolgens werd de Rotterdammer door een tweede man in z'n nek gesprongen en tijdens een worsteling beroofd van z'n portemonnee, waarin enkele honderden euro's en een bankpasje.

AANRIJDING MET LETSEL (1 juni 2002)
Vrijdagavond rond kwart over zes ontstond op de kruising Westblaak met de Karel Doormanstraat een aanrijding tussen een politiewagen en een auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Hoofddorp. De politiewagen was met zwaailicht en sirene op weg naar het Lijnbaanplein. Daar hadden collega's om spoedassistentie gevraagd tijdens een vechtpartij, waarbij zij werden ingesloten door een grote groep mensen. Als gevolg van de aanrijding schoot de auto van de 36-jarige Hoofddorper het trottoir van de middenberm op, waar juist een 49-jarige Rotterdamse vrouw met haar 27-jarige dochter liepen. Beiden werden aangereden en kwamen deels bekneld te zitten tussen de auto en een hekwerk van de skatebaan. De slachtoffers werden door GGD-personeel naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd, waar tijdens behandeling bleek dat zij slechts lichte verwondingen (schrammen en bulten) hadden opgelopen.

INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND (1 juni 2002)
Naar aanleiding van aanhoudende klachten over handel in verdovende middelen op de Zaagmolendrift, werd vrijdagavond door politiepersoneel van het district De Noordhoek, in samenwerking met collega's van het Flying Squad, een inval gedaan in een woning, nadat eerst op straat enkele kopers van hard drugs waren aangehouden. Op straat en later in de woning werden in totaal zestien drugsgebruikers aangehouden. In de woning werden dealhoeveelheden cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens de inval in het pand sprong een 22-jarige Rotterdammer vanaf de eerste verdieping door het raam naar buiten. De man belandde op het dak van een daar geparkeerd staande woning.

BROMFIETSCONTROLES (1 juni 2002)
Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmiddag- en avond bromfietscontroles op de Vondelingenweg en in de Zwartewaalstraat. Bij de beide controles gingen in totaal 41 berijders van bromfietsen en
-scooters op de bon voor onder meer overschrijding constructiesnelheid van hun vervoermiddel, niet verzekerd, geen helm op en geen bromfietscertificaat.

VEERTIENJARIGE JONGEN NA MISHANDELING BEROOFD VAN HANDTELEFOON (1 juni 2002)
Vrijdagavond rond acht uur werd bij het metrostation Alexander een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel door twee ongeveer evenoude knapen belaagd en een aantal malen in z'n buik gestompt. Vervolgens haalde het tweetal uit de zak van het slachtoffer diens handtelefoon en renden met hun buit weg.

HORECACONTROLES (1 juni 2002)
Vrijdagmiddag en -avond werd door politiepersoneel van de Afdeling Bijzondere Wetten en Wijkteams van het district Rotterdam-West, in samenwerking met de Vreemdelingendienst, Arbeidsinspectie, Sociale Dienst en Brandweer, een horecacontroleactie gehouden in de wijken Bospolder/Tussendijken en Delfshaven/Schiemond. Daarbij werden in totaal veertien horecagelegenheden gecontroleerd. Door medewerkers van Bijzondere Wetten werden diverse overtredingen geconstateerd, zoals afwezigheid van vergunninghouders, het te werk stellen van illegalen en overtreding van de Drankwet. Voor een Chinees afhaalbedrijf, waar al voor de derde keer mensen aan het werk waren die hier geen arbeid mogen verrichten, zal een voorstel tot intrekking van de exploitatievergunning worden gedaan, terwijl dat ook wordt aangevraagd voor een café' waar tijdens de controle op diverse plaatsen harddrugs werden aangetroffen. Door personeel van de Vreemdelingendienst werden één illegaal en vier personen, die het niet is toegestaan hier te werken, aangehouden. De Arbeidsinspectie zal in dit verband tegen drie betrokken ondernemers proces-verbaal opmaken. Brandweerpersoneel constateerde dat bij een aantal snackbars de gastoestellen uiterst slecht werden onderhouden, terwijl door de Sociale Dienst onderzoek wordt gedaan naar acht gevallen van mogelijke uitkeringsfraude.
Avonduitgave vrijdag 31 mei 2002

SNELHEIDSCONTROLES (31 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield vrijdagmiddag radarsnelheidscontroles op de Statenweg (stad in) en op de Maasboulevard (stad uit). Tussen kwart voor twee en kwart voor drie hielden op de Statenweg 79 van de 730 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Op de Maasboulevard, waar tussen twee uur en kwart voor drie werd gecontroleerd, namen 16 van de 470 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogste score: 76 km/uur.

ONTUCHTPLEGER IN BEWARING GESTELD (31 mei 2002) (Zie ook persbericht van 28/05/2002)
SCHIEDAM - De rechter-commissaris in Rotterdam stelde vrijdag een 46-jarige Schiedammer in bewaring, die verdacht wordt van het plegen van ontucht en bedreiging. Tegen de Schiedammer, die dinsdagmiddag door rechercheurs van de Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district Schiedam werd aangehouden, was aangifte gedaan wegens zedendelicten door twee minderjarige Schiedamse meisjes. Daarbij had de Schiedammer tevens bedreigingen tegen hen geuit. De recherche van het district Schiedam sluit niet uit dat de man met nog meer minderjarige kinderen ontuchtige handelingen heeft gepleegd. (Persofficier van Justitie).

HENNEPKWEKERIJTJE VEROORZAAKT WATEROVERLAST (31 mei 2002) Vrijdagmiddag rond half twee werd door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster, na een melding over wateroverlast, een onderzoek ingesteld in een woning in de Dahliastraat. In de woning bleek de watervoorziening van een gevestigd hennepkwekerijtje niet goed te zijn aangesloten waardoor de lekkage ontstond. Bijna 50 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Personeel van Eneco sloot tevens de stroom af. Naar de huurder van de woning, die niet thuis was, wordt een onderzoek ingesteld.

SCHIETPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP (31 mei 2002) Vrijdagavond rond zeven uur ontstond op straat op de Persoonsdam in de wijk Feijenoord een schietpartij. Een nog onbekende knaap schoot een aantal malen met een vuurwapen op een jongen en een vrouw. Beiden werden geraakt. De jongen, waarvan de identiteit nog niet bekend is, overleed korte tijd later op straat aan zijn verwondingen. De vrouw, met wie hij op straat liep en waarvan eveneens de identiteit nog niet bekend is, werd in zeer kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. De dader vluchtte direct na de schietpartij. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is een onderzoek gestart naar de dader en de toedracht van de schietpartij.

VERKEERSCONTROLE (31 mei 2002)
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield tussen vrijdagmorgen half negen en 's middags half vier een uitgebreide verkeerscontrole in de Rochussenstraat. In totaal gingen daarbij 84 automobilisten op de bon voor onder meer het niet dragen van de autogordel, verlopen rijbewijs, niet kunnen tonen van het rijbewijs en/of kentekenbewijs, geen verzekering en rijden zonder rijbewijs. Tevens werden een 42-jarige Hagenaar en een 47-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden, omdat zij in een van diefstal afkomstige bestelauto reden.

Deel: ' Schietpartij met dodelijke afloop in Rotterdam '
Lees ook