Nederlandse Vereniging van journalisten

Schikking bereikt in RSI-zaak

Met ondersteuning van de NVJ is een schikking bereikt in één van de eerste RSI-zaken die door een journalist is gevoerd. De werkgever is aansprakelijk gesteld voor de letselschade die de journalist leed. De arbeidsomstandigheden op de desbetreffende redactie lieten te wensen over. Bureaus waren niet in hoogte verstelbaar en beeldschermen stonden vaak niet op de goede hoogte. Daarnaast was er sprake van een zeer hoge werkdruk en een voortdurende onderbezetting. De journalist in kwestie had al vele malen zijn werkgever gewezen op deze problemen, niet alleen mondeling, maar ook in ettelijke brieven. Uiteindelijk, na vele jaren, moest de journalist de strijd staken wegens RSI. Hij kon beide armen nauwelijks meer gebruiken en kwam volledig in de WAO terecht. De journalist zal de rest van zijn leven schade hierdoor lijden. Niet alleen in de vermindering van zijn inkomen omdat hij niet meer kan werken, maar ook omdat hij extra kosten moet maken aangezien hij bepaalde dingen niet meer zelf kan doen.
Over deze schade is lange tijd onderhandeld met de verzekeringsmaatschappij van de werkgever. Nadat de dagvaarding reeds was uitgebracht, is de schade grotendeels uitbetaald. Dit bedrag wordt in één keer betaald.
Hoewel een geldelijke vergoeding de schade nooit helemaal kan vergoeden, is er in deze zaak toch een goed resultaat behaald, aldus de NVJ.

Deel: ' Schikking bereikt in RSI-zaak '
Lees ook