'Schilderij van een Eeuw' van Patty Harpenau wordt onthuld tijdens Microsoft@Work

Schilderij ontstaan op website met behulp van Microsoft-technologie

Schiphol-Rijk, 20 januari 1999 - Het origineel van het 'Schilderij van een Eeuw', gemaakt door kunstschilderes Patty Harpenau, wordt onthuld op 2 februari aanstaande tijdens het Microsoft@Work congres in de Statenhal van het Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Dit gebeurt tussen 10.30 en
11.30 uur in aanwezigheid van onder anderen John Mangelaars, General Manager Microsoft Benelux, en Patty Harpenau zelf. Na afloop van Microsoft@Work gaat het schilderij, dat zowel in het echt als op Internet bestaat en 2.000 panelen omvat, naar het Amsterdamse Hilton Hotel, waar op 5 februari met een vernissage om 16.30 uur het startschot wordt gegeven voor een expositie die voor het publiek toegankelijk is.

Bezoekers van Microsoft@Work zijn de eersten die het origineel van het 'Schilderij van een Eeuw' in zijn geheel kunnen bekijken. Tot nu toe waren de panelen te zien op een speciale website (www.2share.nl), waar zondag 1 november 1998 het eerste paneel is onthuld. Sindsdien is daar het wordingsproces van het Schilderij van een Eeuw te volgen geweest. Deze site is gebouwd door e-office met behulp van Microsoft-producten. De site wordt gehost door WorldOnline.

e-office beschikt over een eigen stand tijdens Microsoft@Work waar nadrukkelijk wordt ingegaan op de achtergrond en de interactiviteit van het schilderij. Wie dat wil, kan een paneel van het schilderij reserveren of meedoen aan een aandelenspel, waardoor het mogelijk is de panelen te ruilen. Patty Harpenau wil met het schilderij haar gedachten verwoorden over het nieuwe millennium door gebruik te maken van kunst in een nieuwe, interactieve en voor een ieder toegankelijke vorm. Daarom heeft ze er ook voor gekozen om de paneeltjes via een website te onthullen.

Het 'Schilderij van een Eeuw' maakt deel uit van het 'Shaping the Future by Sharing the Past-project', een gezamenlijk project van Patty Harpenau Productions in samenwerking met Microsoft en e-office. De bedoeling van dit project is kennis over te dragen aan de volgende generatie. Het door Harpenau vervaardigde schilderij van ruim vier bij vier meter bestaat uit
2.000 paneeltjes en een archief die samen in woord en in beeld de 20e eeuw uitbeelden. Het unieke van dit project is de combinatie van schilderkunst en nieuwe technologie: grensoverschrijdend, interactief en voor iedereen toegankelijk. Dit houdt onder meer in dat geïnteresseerden de kans hebben om via de website een paneel te reserveren om daarmee een 'aandeel in de twintigste eeuw' te kopen.

Vanaf 6 februari is het 'Schilderij van een Eeuw' in het Hilton Hotel in Amsterdam voor publiek te bezichtigen. Patty Harpenau heeft voor het Hilton gekozen, omdat hier in 1990 haar eerste tentoonstelling in Nederland plaatsvond. Tijdens de vernissage zal ze toelichten wat de symboliek is achter het schilderij. Tevens zal ze uitleg geven over het concept en wat ze er mee wil vertellen.

e-office
e-office is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van websites, maar ontwerpt ook eigen software zoals TeamSpirit, een volledig geïntegreerd verkoop- en relatiebeheersysteem in Microsoft Exchange en Outlook. Daarnaast geeft het bedrijf advies over bedrijfsprocessen en de rol die de nieuwste groupware, Internet- en intranet-technologieën hierbij kunnen spelen. e-office bouwt en implementeert de benodigde applicaties en geeft cursussen, zoals Microsoft Exchange, Microsoft Office en Lotus Notes/Domino.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, serverapplicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32, of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08. Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft BV website op pagina https://www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows NT(tm) en Windows® zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Deel: ' Schilderij onthuld, in het echt en op Internet '
Lees ook