Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol en ACI organiseren milieuconferentie

"Greenport '99"

Schiphol, 15 april 1999 - Amsterdam Airport Schiphol en de wereldwijde luchthavenfederatie Airports Council International (ACI) organiseren gezamenlijk een internationale milieuconferentie en -tentoonstelling voor de luchtvaartsector. Meer dan twintig specialisten uit de hele wereld spreken tijdens Greenport '99 over het spanningsveld tussen luchtvaart en milieu. Centraal thema is hoe de steeds toenemende vraag naar mobiliteit gecombineerd kan worden met de toenemende behoefte aan welzijn en een schoon milieu. Greenport '99 vindt van 21 tot en met 23 april plaats in het Renaissance Hotel te Amsterdam.

Amsterdam Airport Schiphol is mede-initiatiefnemer van Greenport '99 omdat zij, als luchthaven met de meest strenge milieuregelgeving ter wereld, in de luchtvaartsector op dit gebied als voorloper fungeert. Na de eerste conferentie dit jaar in Amsterdam, wordt Greenport een jaarlijks terugkerend evenement van ACI. In het jaar 2000 vindt de conferentie plaats in Japan. Greenport '99 start op 21 april met een welkomstreceptie en de opening van een tentoonstelling, waarop diverse Nederlandse en internationale bedrijven zich presenteren. De openingshandeling wordt verricht door Pauline Krikke, wethouder Economische Zaken van de gemeente Amsterdam.

De conferentie begint op donderdag 22 april met een welkomstwoord door Gerlach Cerfontaine, President & Chief Executive Officer van Amsterdam Airport Schiphol en Jonathan Howe, Director General van ACI. Vervolgens wordt Greenport '99 officieel geopend door Tineke Netelenbos, Minister van Verkeer en Waterstaat.Sprekers op 22 en 23 april zijn onder meer Leo van Wijk, President & Chief Executive Officer van KLM, over alliantievorming en internationale milieuregelgeving; Jeroen van der Veer, Group Managing Director van Royal Dutch/Shell Group of Companies, over het mogelijke leereffect voor de luchtvaartsector van andere sectoren; Pierre Jeanniot, Director General van IATA, over het spanningsveld tussen de groei van het luchtverkeer en beperkingen aan de uitbreiding van luchtvaartinfrastructuur; Mitchell DelNewman, Chairman van Earth Foundation, over de eisen en beperkingen aan reizen en toerisme in de 21e eeuw. Tijdens het vervolg van de conferentie wordt de problematiek vanuit verschillende invalshoeken bekeken, zoals techniek, economie, milieu en ruimtelijke ordening.

031-1999/IP

© Amsterdam Airport Schiphol

Deel: ' Schiphol en ACI organiseren milieuconferentie '
Lees ook