Digitale Gemeente Houten

Gemeentenieuws van 19/01/00

Scholenmarkt

Op donderdagavond 27 januari van 19.00 uur tot 21.30 uur vindt in het Agrarisch Opleidingscentrum Randhoeve 2 te Houten de jaarlijkse scholenmarkt plaats.
Tijdens deze scholenmarkt presenteren scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich aan leerlingen (en hun ouders) van groep 8 in het basisonderwijs.

In de hal en de aula van het Agrarisch Opleidingscentrum presenteren in totaal 21 scholen zich. Naast de school uit Houten (de Heemlanden) zijn dat scholen uit Culemborg, Geldermalsen, Utrecht, Nieuwegein, Montfoort, Bilthoven, Maartensdijk en Zeist. Dit zijn meestal scholengemeenschappen met VBO, MAVO, HAVO en/of VWO. Daarnaast zijn ook scholen voor speciaal onderwijs, Montessori-scholen en scholen voor agrarisch onderwijs aanwezig.
Met het organiseren van deze scholenmarkt biedt de gemeente Houten u een overzicht van de mogelijkheden op het gebied van voortgezet onderwijs in en rond Houten. Kinderen en hun ouders kunnen zich met het oog op de schoolkeuze oriënteren. Uit reacties van voorgaande jaren blijkt dat de scholenmarkt, vaak de eerste kennismaking met het voortgezet onderwijs, zeer wordt gewaardeerd.
De leerlingen van groep 8 in het Houtense basisonderwijs zijn uitgenodigd via de gemeente. Ook andere belangstellenden zijn donderdagavond 27 januari 2000 uiteraard welkom. Bij de ingang krijgt men een plattegrond waarop alle deelnemende scholen staan aangegeven.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1998 - 2000 Vragen, opmerkingen, suggesties? info@houten.com

Deel: ' Scholenmarkt in Houten '
Lees ook