Provincie Drenthe


Scholentour "Vrijheid maak je met elkaar"

Assen, 7 april 1999
Persberichtnummer 99-077Vanaf komende maandag tot en met 29 april, vindt de Scholentour "Vrijheid maak je met elkaar" plaats. Een tour langs negen Drentse scholengemeenschappen met live-muziek, interviews en voordrachten. Dit alles voorafgaande aan de Nationale Start Viering Bevrijdingsdag 5-mei, en het Bevrijdingsfestival in Assen.

Het programma van de Scholentour vindt plaats in de kantine of een andere ruimte in de scholen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door twee hiphop (rap)groepen, Zombi Squad en Outpost. De presentatie is in handen van de bekende Groninger rapper Sherlock Telgt. Hij interviewt tussen de muzieknummers door jonge vluchtelingen in Drenthe uit diverse landen, die ervaring hebben met onvrijheid en onderdrukking.
Aan het eind van elk programma wordt een gedicht voorgedragen dat is voortgekomen uit de gedichtenwedstrijd van afgelopen maand. Ook hier stond het 5-mei-thema centraal.
De Scholentour is bedoeld om Drentse leerlingen op een directe wijze bekend te maken met de 5-mei-viering en het thema voor dit jaar.
De organisatie betreft een samenwerking tussen het Anti Discriminatie Bureau Drenthe, de stichting "Drentse 5 mei viering" en Kunst & Cultuur Drenthe.
De tour wordt op 5 mei als een soort finale uitgevoerd tijdens de Nationale Start op en rond de Brink in Assen (11.00 - 13.00 uur). De leerlingen worden uitgenodigd ook hier aanwezig te zijn.

Vrijheid maak je met elkaar
Niemand leeft alleen op de wereld en iedereen heeft evenveel recht op vrijheid. Dat betekent dat we de ander ruimte geven om zichzelf te kunnen zijn, net zoals wij die ruimte voor onszelf wensen. Vrijheid is niet alleen aan jezelf denken, maar rekening houden met de ander.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andrea v/d Boogaart van de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365267, faxnummer (05920) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl

Deel: ' Scholentour "Vrijheid maak je met elkaar" in Drenthe '
Lees ook