Provincie Utrecht


Persbericht
11 februari 1999

Provincie voert project uit
INITIATIEF CULTURELE JONGEREN COMMISSIE WINT BIJ SCHOLIERENPARLEMENT

Een Culturele Jongeren Commissie gaat culturele ideeën vanuit de jeugd verzamelen. De commissie zal bestaan uit 16 jongeren tussen de 15 en 19 jaar. Zij komt onder leiding te staan van een ambtelijk secretaris afkomstig van de provincie Utrecht. De betrokken scholieren stellen zich tot doel dat de commissie per 1 januari 2000 aan de slag gaat.

Op het Open Huis, op 20 februari, zullen de drie beste groepen van het scholierenparlement met Gedeputeerde Staten van Utrecht in discussie gaan over hun voorstellen.

Onderstaand bericht is door de scholieren zelf geschreven:

Op donderdag 11 februari 1999 waren zes scholen een dag lang te gast op het Utrechtse Provinciehuis. Het Bonifatius College uit Utrecht, het Anna van Rijn college uit Nieuwegein, het De Bruijne College uit Utrecht, college De Klop uit Utrecht, het Stedelijk Gymnasium uit Utrecht en het Niftarlake College uit Maarssen deden op deze dag mee aan het Scholierenparlement van de provincie Utrecht.
De zes groepen bedachten elk een idee binnen het thema cultuur en Cultureel Erfgoed. Voor uitvoering van slechts één van de projecten was een bedrag van f 5.000 beschikbaar gesteld. Gedurende een zeer intensieve werkdag overlegden de leerlingen met ambtenaren en belangenorganisaties over de haalbaarheid van hun ideeën. In de middag ontmoeten de leerlingen Statenleden.
De leerlingen ontwikkelden een grote diversiteit aan voorstellen. Zo bedachten zij een theater voor het nieuwe Wilhelmina Kinderziekenhuis, een multicultureel evenement, het promoten van een jongerenraad voor cultuur, een tentoonstelling van gehandicaptenkunst, een project om theater op de scholen te promoten en een tentoonstelling over oude en nieuwe Utrechtse popmuziek.
Tijdens een bijzondere Statenvergadering, voorgezeten door gedeputeerde mevrouw J.G.J. Kamp, beslisten de jongeren zelf dat de Culturele Jongeren Commissie gewonnen heeft.
(Voor informatie: Walter Sans actueel@prvutr.nl 030 - 258 31 69/ 030 258 24 34)

Deel: ' Scholierenparlement in discussie met GS Utrecht '
Lees ook