Schonere diesel verlengt levensduur machines


Kwaliteit bespaart 2 tot 5% brandstof

HARDINXVELD-GIESSENDAM, 20090528 -- Rotonde Olie, een middelgrote handelsmaatschappij in brandstof- en smeermiddelen uit Hardinxveld-Giessendam, is sinds kort officieel leverancier van TRAXX EN590. TRAXX is een vernieuwde dieselbrandstof en wordt gezien als de rode dieselbrandstof voor de off-road sector. De unieke samenstelling maakt TRAXX aanmerkelijk zuiniger dan standaard EN590 dieselrood. Daarnaast bevat TRAXX additieven die de levensduur van brandstofpompen aanzienlijk verlengen en bacteriegroei tegen gaan. Rotonde Olie ziet in TRAXX de nieuwe standaard voor dieselrood en levert daarom vanaf 1 juni 2009 TRAXX EN590 vanuit alle tankwagens.

Vuil en bacterievorming
In dieselmotoren vindt continu roet- en vuilafzetting plaats. Hierdoor raken injectoren vervuilt, het resultaat is een onvolledige verbranding en dus minder vermogen en een hoger verbruik. Vooral nieuwe motoren zijn, door geavanceerde injectiesystemen, steeds gevoeliger voor vuil- en roetafzetting. Bovendien wordt de brandstof in nieuwe motoren als koelmiddel gebruikt voor het inspuitsysteem. Door deze techniek warmt de tankinhoud enorm op, waardoor een ideale situatie ontstaat voor de vorming van condens en bacteriegroei. TRAXX EN590 gaat roet- en vuilafzetting tegen en voorkomt condens- en bacterievorming.

Samenstelling TRAXX
TRAXX is een dieselbrandstof samengesteld uit dieselrood EN590. Daarnaast bevat TRAXX een pakket krachtige additieven die het brandstofsysteem continu reinigen en nieuwe roetafzettingen tegengaan. Zo blijven injectoren schoon en wordt de diesel steeds optimaal ingespoten, met een tijdige en volledige verbranding tot gevolg. Motoren lopen opmerkelijk zuiniger en stoten minder schadelijke emissies uit. Verder zorgen smerende componenten voor minder slijtage en een langere levensduur van de brandstofpompen. Condenswater zakt door de waterafscheider sneller uit naar de bodem van de tank. Bovendien bevat TRAXX EN590 een toevoeging die schadelijke bacterievorming in opslagtanks en machines tegen gaat.

Uitvoerig getest
"Voordat wij TRAXX EN590 gingen leveren bij onze klanten, is TRAXX getest in verschillende types dieselmotoren, waaronder recent nog in MAN Euro 4 motoren. Bij alle tests werd een brandstofbesparing van 2 tot 5% vastgesteld." Aan het woord is Jan Ambachtsheer van Rotonde Olie. Hij legt verder uit waarom Rotonde Olie officieel TRAXX Partner is.

Terug als nieuw
"Uit duurtests blijkt dat TRAXX niet alleen nieuwe vervuiling voorkomt, maar ook oude, reeds aanwezige roetafzetting verwijdert en wegspoelt. De motor blijft dus presteren als nieuw", aldus Jan Ambachtsheer van Rotonde Olie. "Opvallend is dat de belastingsgraad van de motor hierbij geen rol speelt. We zien dat effect bij zowel deellast als vol vermogen, bij zowel lichte als zware dieselmotoren."

Preventieve controle
"Het grote voordeel is dat die krachtige additieven in elke liter TRAXX zitten", gaat Jan Ambachtsheer verder. "Met TRAXX worden motoren continu gereinigd en blijven ze constant presteren. Daarnaast is het zeer belangrijk om brandstofsystemen vrij van water te houden. Onze chauffeurs controleren daarom de tanks waarin ze storten. Om de tanks te controleren op de aanwezigheid van bacterin en schimmels nemen we een bodemmonster. Deze bodemmonsters worden ter controle opgestuurd naar een laboratorium. Ondanks deze preventieve controles is het ook zeer belangrijk dat de klant zelf zijn tank en machines goed in de gaten houdt. Rotonde Olie ziet met TRAXX EN590 de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Rotonde Olie


Deel: ' Schonere diesel verlengt levensduur machines '
Lees ook