Gemeente Zoetermeer

Schoolbrengdag 2001, woensdag 26 september a.s.

Op woensdag 26 september aanstaande organiseren alle gemeenten in de regio Haaglanden, dus ook Zoetermeer, weer een Schoolbrengdag.

Het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen. De eerste weken zijn op school altijd extra hectisch. Ook het verkeer rondom de school is vanaf de eerste schooldag meteen druk. Bij het halen en brengen van de leerlingen rijden auto's af en aan. De omgeving van de school is vaak niet op deze drukte ingericht en zo veroorzaakt dit allerlei onveilige situaties. En dat terwijl de kinderen juist vanwege de onveiligheid met de auto naar school gebracht worden. Als dagelijkse autopassagier leren kinderen vaak niet om goed en veilig met het verkeer om te gaan. Ze zijn toeschouwer en zijn niet gewend om zelf deel uit te maken van dat verkeer, situaties te voorzien, gevaren in te schatten en rekening te houden met andere weggebruikers. Om deze reden organiseren de gemeenten in de regio Haaglanden een jaarlijkse Schoolbrengdag.

In het kader van deze Schoolbrengdag wordt de ouders gevraagd hun kinderen op deze dag niet met de auto naar school te brengen en van school te halen, maar op een andere manier, bijvoorbeeld met de fiets, lopend of steppend. Op die manier zal het verkeer rondom de school op woensdag 26 september naar verwachting rustiger zijn dan op andere schooldagen. Ouders die dit ontdekken en overtuigd zijn van het nut van de Schoolbrengdag laten dan hopelijk ook de rest van het jaar de auto staan.

Informatie voor scholen
Scholen in Zoetermeer die aan deze Schoolbrengdag willen deelnemen en zich nog niet hebben aangemeld, kunnen zich tot 12 september opgeven bij Martin Haaring van de gemeentelijke Werkgroep Verkeersveiligheid, telefoon 079-346 9607. Zij krijgen informatiefolders voor de ouders, enkele posters en lessuggesties. De campagneposter voor de Schoolbrengdag 2001 is getekend door Marnix Rueb, inmiddels beter bekend als de tekenaar van Haagse Harry.Gemeente Zoetermeer © Sept 2001

Last update: 04 September 2001 (15.05)

Deel: ' Schoolbrengdag 2001 in regio Haaglanden '
Lees ook