Gemeente Zoetermeer

Schoolbrengdag op woensdag 26 september a.s.

Op woensdag 26 september a.s. organiseren alle gemeenten in de regio Haaglanden weer een Schoolbrengdag.
Ook in Zoetermeer krijgt deze Schoolbrengdag de nodige aandacht. Bij de basisschool De Tjalk wordt tussen 08.30 en 09.00 uur op ludieke wijze het doel van deze speciale dag duidelijk gemaakt. Wethouder Emmy Plantinga-Roest (Verkeersveiligheid) is tijdens deze actie aanwezig en draagt op eigen wijze haar steentje bij. Zij overhandigt tevens aan de leerkrachten de Verkeerskalender.

Verkeerskalender
Deze speciale kalender is een initiatief van het Stadsgewest Haaglanden en moet leerkrachten ondersteunen bij het aanleren van kennis en vaardigheden met betrekking tot verkeerseducatie. Op de kalender staan verschillende projecten of thema's die te maken hebben met verkeerseducatie. De verkeerskalender voor schooljaar 2001/2002 is eigenlijk bestemd voor basisscholen in de regio Rotterdam. Het Stadsgewest Haaglanden vond de kalender echter zo origineel dat zij besloot de kalender ook naar basisscholen in de regio Haaglanden te sturen. Volgend schooljaar wordt een speciale verkeerskalender voor de regio Haaglanden gemaakt.

Verkeersveiligheid
In het verkeer rondom de school is het vanaf de eerste schooldag meteen druk. Bij het halen en brengen van de leerlingen rijden auto's af en aan. De omgeving van de school is vaak niet op deze drukte ingericht en zo veroorzaakt deze drukte allerlei onveilige situaties. En dat terwijl de kinderen juist vanwege de onveiligheid met de auto naar school gebracht worden.

Als dagelijkse autopassagier leren de kinderen niet om goed en veilig met het verkeer om te gaan.. Ze zijn toeschouwer en zijn niet gewend om zelf deel uit te maken van dat verkeer, situaties te gaan voorzien, gevaren in te schatten en rekening te houden met andere weggebruikers. Om deze reden organiseren de gemeenten in de regio Haaglanden een jaarlijkse Schoolbrengdag.

---

Gemeente Zoetermeer © Sept 2001

Last update: 27 September 2001 (12.00)

Deel: ' Schoolbrengdag gemeente Zoetermeer '
Lees ook