ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG


47e Boomfeestdag: Schooljeugd plant samen met asielzoekers bomen voor vrede.
Dit jaar staat de Nationale Boomfeestdag in het teken van een groene wereld, waarin alle mensen gelijkwaardig en in vrede leven. Tijdens de Nationale Viering, morgen 26 maart in gemeente De Marne (Groningen), komt dit tot uiting in het binnenprogramma en in het buitenprogramma.
Binnenprogramma: Asielzoekerkinderen uit de hele provincie Groningen hebben afgelopen weken gezamenlijk gewerkt aan een Boom-kunstwerk, dat tijdens het binnenprogramma op spectaculaire wijze opgebouwd en gepresenteerd gaat worden mét en door de asielzoekerkinderen. Het Kunstwerk staat symbool voor aandacht voor de natuur wereldwijd en is vooral bedoeld als een dankbetuiging van asielzoekers voor hun verblijf in ons land. Het kunstwerk krijgt een permanente plaats in het Provincie Huis van Groningen.
Overigens wordt in iedere provincie morgen in de Accentgemeente van de Boomfeestdag een soortgelijk Kunstwerk aangeboden aan desbetreffende provincie (voor een overzicht van de provinciale Accentgemeenten, zie www.boomfeestdag.nl)
Buitenprogramma: De asielzoekerkinderen planten samen met de Commissaris van de Koningin Alders, Boomfeestdag Voorzitter F. Houben (CDK Brabant), Burgemeester J. Stam en vertegenwoordigers van asielzoekerscentra in de provincie een unieke bomencirkel: in de cirkel worden zes inheemse en zes uitheemse bomen gepland die uiteindelijk in elkaar gaan groeien en dus met elkaar verbonden worden. Hiermee beeldt de Stichting Nationale Boomfeestdag uit dat alle mensen op een gelijkwaardige en vreedzame manier moeten kunnen leven in een groene gezonde wereld.

Noot voor de Redactie:
Locatie Nat.Viering: tennishal ULRUM (Leensterweg) en AZC-Ulrum (De Singel).
Aanvang workshop: 11.00 uur. Aanvang Nationale Viering: 12.30 uur Zie www.boomfeestdag.nl voor info over het Boomkunstwerk (inclusief fotos) en over programma Nationale Viering (incl. route). Foto's van het evenement kunnen op 26 maart vanaf 16.30 uur van genoemde website gedownload worden.

Stichting Nationale Boomfeestdag 030-69 26 126 of 06-53 35 90 46 (P. Derksen).

De Boomfeestdag wordt mede mogelijk gemaakt door: Staatsbosbeheer, Volvo Nederland Personenauto B.V.,REMU-ecostroom, gebr. Van den Berk Boomkwekerijen en GoodWood Investments

25 mrt 03 12:05

Deel: ' Schooljeugd plant samen met asielzoekers bomen voor vrede '
Lees ook