Politie Gelderland-Midden

Ede, 23 mei 2002

Schooltoernooi loopt uit op vechtpartij

Een sporttoernooi op sportvelden aan de Bosrand in Ede is donderdagmiddag uitgelopen op een vechtpartij, waarbij één jongen met letsel aan zijn hoofd naar het ziekenhuis is afgevoerd. Vermoedelijk heeft hij een gebroken neus en een hersenschudding aan het incident overgehouden. De leeftijd en woonplaats van het slachtoffer zijn nog niet bekend.

Op de sportvelden werd een sporttoernooi gehouden tussen teams van verschillende scholen uit het land. Tijdens een voetbalwedstrijd tussen een school uit Doetinchem en een school uit Ede ontstond de vechtpartij, kennelijk omdat de Edese school achter was komen te staan. Het gaandeweg ruwer wordende spel eindigde in de vechtpartij. Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen

Door de politie zijn in overleg met de betrokken teamleiders vijf verdachten uit Ede aangehouden. Deze jongens, in leeftijd varierend van 15 tot en met 17 jaar zijn inmiddels in verzekering gesteld. Uit onderzoek zal de ware toedracht van het incident moeten blijken. Daarbij zijn inmiddels ook een aantal getuigen gehoord.


- - -

Deel: ' Schooltoernooi loopt uit op vechtpartij '
Lees ook