Schrijver Frank Norbert Rieter start eigen uitgeverij


Initiatief is exemplarisch voor het huidige klimaat in de boekenbranche

NIJMEGEN, 20120224 -- De tijd dat uitgeverijen bepaalden wat er in Nederland gelezen wordt is definitief voorbij. Schrijver Frank Norbert Rieter neemt na de zoveelste lovende afwijzing het heft in handen en geeft zijn eigen werk uit. ‘Aan de kwaliteit ligt het niet,’ werd hem vaak verteld. ‘We krijgen honderden manuscripten per jaar en willen maar één of twee auteurs per jaar laten debuteren.’

De keuze om een eigen uitgeverij met webshop te beginnen wordt daarnaast ingegeven door een wat insiders in de boekenbranche al lang weten: de weg van schrijver naar lezer is te lang. Er willen teveel mensen aan één uitgave verdienen om iedereen een fatsoenlijke vergoeding te geven en schrijvers trekken meestal aan het kortste eind. Daardoor richten grote uitgeverijen zich op een kleine selectie bestsellers en verschraalt de markt.

In de overtuiging dat ieder boek de kans moet krijgen om gelezen te worden plaatst hij zijn eigen werk nu voor het voetlicht. Op 4 maart verschijnt de debuutroman ‘Het lichte hart van de mastodont’. Zijn werk is verkrijgbaar via www.leviathanboeken.nl en ook bestelbaar bij iedere boekhandel in Nederland. Daarmee wordt de lijn van schrijver naar lezer aanzienlijk verkort en heeft de lezer het laatste woord.


Frank Norbert Rieter


Deel: ' Schrijver Frank Norbert Rieter start eigen uitgeverij '
Lees ook