Schuitema slaat eerste paal voor nieuw distributiecentrum

Persberichten menu

Eindhoven, november 1999,

Schuitema, de organisatie achter C1000, heeft dinsdag 16 november de eerste paal geslagen van het nieuwe Distributiecentrum Eindhoven op industrieterrein Acht. Logistiek directeur A.B.P. de Bie verrichtte samen met wethouder H.J. Lindhout-Das van sociale en economische zaken van Eindhoven de officiële handeling.

Volgens De Bie draagt de bouw van het nieuwe distributiecentrum bij aan de verwezenlijking van de logistieke visie van Schuitema. Die visie staat onder meer voor grootschalige distributiecentra, waarin nog meer productgroepen verwerkt kunnen worden. Distributiecentrum Eindhoven zal een zeer modern distributiecentrum worden, waarvanuit ruim 100 supermarktondernemers ondersteunt zullen worden. Goederenontvangst, opslag en intern transport zullen bijvoorbeeld gemechaniseerd gaan plaatsvinden.

Distributiecentrum Son is inmiddels uit zijn jasje gegroeid, vandaar ook de aankoop van het pand in Eindhoven en de grootscheepse verbouwing daarvan. Schuitema ontwikkelt met de bouw van Distributiecentrum Eindhoven een pand dat bijna twee keer zo groot is als het huidige in Son. Son beschikt nu over zo'n 16.000 vierkante meter, over twee magazijnen verdeeld. Eindhoven zal ongeveer 27.000 vierkante meter beslaan.

De ruim tweehonderd mensen die nu in Son werken verhuizen straks mee naar het nieuwe Distributiecentrum Eindhoven.

Het project Distributiecentrum Eindhoven is ruim anderhalf jaar in voorbereiding geweest. De bouw zal naar verwachting 12 maanden duren. In het najaar van 2000 zal het pand in gebruik worden genomen.


Voor nadere informatie:

Schuitema n.v. De heer K.J. van den Hoven 033 453 33 33 / 06 53 25 21 04

©Schuitema n.v.

Deel: ' Schuitema slaat eerste paal voor nieuw distributiecentrum '
Lees ook