Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
Scooterbestuurder aangehouden

UTRECHT Agenten zagen een scooterbestuurder donderdagavond rond half tien met hoge snelheid over de Oudegracht rijden. De jongeman droeg geen helm en de scooter had geen verzekeringsplaatje.

Een motoragent probeerde de scooter ter hoogte van de Diaconessenstraat te stoppen. De jongeman wist langs de agent te komen, reed in zijn vlucht tegen een auto die op de weg stilstond en zette zijn wilde rit voort. Een agent op de fiets kon vervolgens net op tijd van zijn fiets afspringen om een aanrijding te voorkomen. De scooterbestuurder reed over de fiets heen, maar kwam daardoor ten val. De scooter schoof tegen een geparkeerd staande auto. Hij probeerde weg te rennen, maar verloor van de politieagenten. Het bleek om een achttienjarige Utrechter te gaan. Hij bleek alleen een schaafwond te hebben.

Het slot van de scooter was vernield, waardoor de politie vermoedt dat de scooter is gestolen. De scooter wordt onderzocht. De twee autos en de fiets liepen door toedoen van de bestuurder behoorlijke schade op. De jongeman is ingesloten.

Diefstal tas zonder aangifte

UTRECHT Donderdagmiddag omstreeks kwart voor één werd in een winkel in de binnenstad een onbekende vrouw beroofd van haar tas. Door kordaat optreden van twee getuigen werd de dief na een korte achtervolging te voet aangehouden. Tijdens de achtervolging gooide de man de tas weg.

De 21-jarige Utrechter werd op de Ridderschapstraat overgedragen aan de politie. De bestolen vrouw heeft zich echter tot op heden nog niet bij de politie gemeld. Vermoedelijk heeft de vrouw haar tas weer terug en ziet ze daarom geen reden om aangifte te doen.

De politie verzoekt de vrouw alsnog om aangifte te doen zodat de verdachte zijn straf niet zal ontlopen.

Verkeerscontroles

UTRECHT Op de Burgemeester Middelweerdweg werd donderdagochtend een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij de maximum snelheid van 50 km/u overschreed met 64 km/u. De man reed met een snelheid van 114 km/u, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Cartesiusweg werd een snelheidscontrole gehouden tussen kwart voor acht en twaalf uur. Van de ruim 2000 passerende autos reden er 400 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Op de Vondellaan werden dertien bestuurders bekeurd. Zeven voor het rijden door rood licht; één voor het rijden over de busbaan en vijf omdat ze linksaf sloegen waar dat verboden is.

Deel: ' Scooterbestuurder na achtervolging aangehouden in Utrecht '
Lees ook