Politie Midden- en West Brabant

Scooterjeugd flink op de bon

Datum: 23/5/2002
Auteur: R.v.Kuik

Breda: De klachten van overlast door scooterjeugd in de wijk Hoge Vucht heeft de politie tijdens een gerichte actie gisteravond 43 bekeuringen opgeleverd. De controle werd gehouden in de omgeving van het winkelcentrum Moerwijk. Vooral snelheid en niet dragen van helm waren de meest voorkomende overtredingen.

Twee motorrijders van het scooterproject en politiemensen van het politieteam Vlaanderenstraat hebben gisteravond tussen 16.00 en 22. 00 uur tientallen bromfiets- en scooterbestuurders aan een controle onderworpen om te bekijken of het geliefde karretje wel in orde was. De resultaten aan het eind van de avond gaven het beeld dat dat regelmatig niet het geval was. Zo vielen er:
14 bekeuringen voor het niet dragen van een helm, 16 voor te hoge snelheid, 3 voor niet verzekerd rijden, 5 reden zonder bromfietscertificaat en 4 bestuurders maakten onrechtmatig gebruik van een oranje bromfietsplaatje, 1 reed zonder verlichting.

Het politiedistrict Breda werkt sinds enkele maanden met een scooterproject om de overlast van scooterjeugd aan te pakken. De motorrijders in dit project controleren niet alleen op plaatsen waar overlast is, maar voeren ook rijdende surveillances uit waarbij bromfietsers en scooterrijders aan de kant worden gezet en gecontroleerd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Scooterjeugd flink op de bon '
Lees ook