Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdag 24 augustus 2001
10:21 vrijdag 24 augustus 2001

Bert Peters, telefoon 0592 361294 of 06 - 53 23 80 59

Veenoord, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 16-jarige jongen uit Veenoord op zijn scooter over de Middenweg en verleende op de kruising met de Turfweg geen voorrang aan een 20-jarige bestuurder van een landbouwshovel. De bromfietser werd met onder meer een gebroken scheenbeen en een hoofdwond naar het SZE overgebracht.

Nijeveen, alcomobilist veroorzaakt ongeval
Vanmorgen omstreeks 05.00 uur reed een 23-jarige man uit Nijeveen met zijn auto over de Schuurmansweg. Hij zag te laat dat een vrachtauto met aanhangwagen rechts van de weg stil stond. Hoewel hij nog wel remde botste hij tegen de achterzijde van die vrachtauto en raakte daarbij gewond. Hij werd naar het Ziekenhuis in Meppel overgebracht. Daar werd hem een bloedproef afgenomen in verband met alcoholgebruik. Aard van het letsel onbekend.

Zuidlaren, dief op heterdaad betrapt
Gisteravond overliep de 35-jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan de Stationsweg een jongen in zijn woning achter het restaurant. Deze knaap had al geld weggenomen (ruim fl. 600,-.) Er waren nog drie andere knapen maar deze wisten te ontkomen. De eigenaar kon met behulp van zijn medewerkers de aangehouden knaap overmeesteren en vasthouden tot de politie kwam. De jongen bleek een 22-jarige inwoner van Groningen te zijn. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogeveen, winkeldief aangehouden
Gistermiddag werd een 41-jarige man uit Hoogeveen aangehouden toen hij op de Griendtsveenweg fietste. Toen hij politie zag reed hij hard weg maar toen hij uit tegenovergestelde richting ook politie zag naderen koos hij eieren voor zijn geld. Hij had een tas bij zich met daarin twee kleine stofzuigers die hij kort daarvoor had weggenomen bij een winkel aan de Griendtsveenweg. Hij werd door de politie gezocht omdat hij eerder die dag in een supermarkt aan de Schutlaan overlast had veroorzaakt en een paar blikjes bier had weggenomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Scooterrijder in het ziekenhuis na ongeval in Veenoord '
Lees ook