Gemeente Lisse

Scouting ruimt zwerfafval op

detail: Scouting ruimt zwerfafval op Lisse, 21 maart 2003

Op 29 maart aanstaande gaan de leden van drie Lissese scoutinggroepen in het centrum van Lisse aan de slag om zwerfafval te verwijderen.

Van s morgens 10.00 uur tot s middags 16.00 uur zijn de scouts in de weer om de straten in het centrum te ontdoen van zaken die daar niet horen, zoals papier, peuken, blikjes enzovoort. Mevrouw Langelaar, burgemeester van Lisse, zal om 12.00 uur de jongste groep scouts, op het pleintje in Blokhuis bij het kunstwerk Windkracht 10, bedanken voor hun inzet.

Een goed gebruik in het voorjaar is de voorjaarsschoonmaak. En deze beperkt zich niet alleen tot opruimen binnenshuis: in Lisse wordt dit keer ook buiten de deur stevig aangepakt. Zwerfvuil is een groot probleem en de gemeente doet er van alles aan om dit op te ruimen. Met de actie willen de scouting en de gemeente een signaal afgeven naar alle inwoners: laat geen rommel slingeren en neem bij het opruimen van je eigen tuin ook even de stoep voor de deur of dat stukje aangrenzend groen mee. De scouts verrichten deze actie binnen hun project: Natuurlijk Scouting, BuitenGewoonActief. Zij hebben de natuur hoog in hun vaandel staan. Maar natuur beperkt zich niet tot de ruimte tussen twee steden of dorpen. Ook binnen de bebouwing is natuurbeleving mogelijk. Door de scouts al op jonge leeftijd te confronteren met de zorg voor hun eigen omgeving, verwacht Scouting dat ze later die zorg ook zullen uitoefenen.

De scoutinggroepen die meedoen zijn de Shawanos, Graaf van Lynden en Lisser Kaninefaten. In totaal zetten zon 300 kinderen hun beste beentje voor. Iedere leeftijdsgroep komt aan de beurt. De afdelingen Plantsoenendienst en Algemene Dienst en Reiniging stellen materiaal beschikbaar en zorgen voor het afvoeren van het zwerfafval.

Scouting Nederland is met ruim 120.000 leden de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn er zelfs meer dan 32 miljoen Scouts.

Foto: Persbericht

Deel: ' Scouting ruimt zwerfafval op in Lisse '
Lees ook