SEAGULL en Unit 4 gaan strategische samenwerking aan en leveren Wireless-to-Host oplossingen voor o.a AS/400 en S/390 Platforms

25 januari 2000, Dordrecht en Sliedrecht, Nederland. ERP-software producent Unit 4 en e-business enabling software leverancier SEAGULL zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van Wireless-to-Host oplossingen met behulp van de zogenaamde WAP-technologie. Aan Unit 4's ERP-applicaties voor de AS/400-markt worden middels de oplossing van SEAGULL gemakkelijk en snel e-business functionaliteiten toegevoegd waardoor de ERP-applicaties via het Web en WAP toegankelijk worden. SEAGULL en Unit 4 zien goede afzetmogelijkheden in de omvangrijke Europese markt voor WAP-gebaseerde e-business software voor IBM's AS/400 en S/390.

In eerste instantie worden Unit 4's ERP-pakketten voor met name de AS/400-markt met de WAP-oplossing voorzien. Deze markt wordt benaderd door Unit 4's werkmaatschappij Bestdata. SEAGULL's software technologie maakt het mogelijk om draadloze toestellen zoals mobiele telefoons en Personal Digital Assistants (PDA's) direct te verbinden met een bestaand bedrijfssysteem. Zo kan bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur zijn werkschema bekijken en een sales manager kan bij de klant zien welke producten nog op voorraad zijn. Ook andere informatie van het intranet en extranet is via de 'gsm' te raadplegen.

"Door het integreren van de SEAGULL's WAP-oplossing met de bestaande productenlijnen zijn wij in staat om snel en innovatief in te spelen op nieuwe trends en ontwikkelingen in de markt", zegt Chris Ouwinga, President & CEO bij Unit 4. "De samenwerking met SEAGULL is een verdere invulling van Unit 4's strategie om 'secure e-business oplossingen' aan te bieden."

"Ik ben er trots op dat Unit 4 deze strategische samenwerking aan gaat", zegt Frank van Pelt, President & CEO bij SEAGULL. "Door hun bewezen software pakketten te combineren met de nieuwste technologieën bewijst Unit 4 voorop te lopen in de ERP-software markt."

Tijdens Telecom'99 is duidelijk geworden dat het Wireless Application Protocol (WAP) een centrale rol in de ontwikkeling van draadloos Internet gaat spelen. WAP is een defacto standaard om draadloze apparatuur te verbinden met Web technologie zoals Internet en e-mail. Zo is het mogelijk om het schermpje van de gsm voor diverse zakelijke diensten te gebruiken. Private en publieke informatie is via WAP op te vragen zoals de beurskoersen of het boeken van een hotel. Gebruikers kunnen op ieder gewenst moment beschikken over onder andere een persoonlijke agenda, een adresboek en takenlijst. De WAP-oplossing van UNIT 4 en SEAGULL geeft via de gsm toegang tot bestaande bedrijfsinformatie. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat een verkoper in de buitendienst de status van een opdracht via zijn mobiele telefoon kan opvragen.

De eerste producten die de WAP standaard ondersteunen, zijn sinds eind 1999 op de markt. Het gebruik van Internet via de gsm staat voor een doorbraak. KPN Telecom verwacht een enorme belangstelling voor de WAP-telefoon en de daarbij behorende informatiediensten. Voorbeelden van deze diensten zijn onder meer Openbaar Vervoer Reisinformatie, Webraska (verkeersdrukte), weerberichten, voetbaluitslagen (Infostrada) en de Telefoongids. Voor informatieleveranciers is het overigens vrij eenvoudig informatie aan te bieden in het WML-formaat (Wireless Markup Language) dat geschikt is voor WAP. In XML geschreven pagina's zijn net zo gemakkelijk in WML om te zetten als in Html. De vertaalslag gaat snel. Complete diensten kunnen in korte tijd beschikbaar worden in WML.

Analisten verwachten dat middelgrote bedrijven de grootste markt voor ERP-software uitmaken de komende jaren. Unit 4 als ook SEAGULL gaan ervan uit dat de middenmarkt voor ERP-software zich in de komende jaren positief zal blijven ontwikkelen. Belangrijke factoren daarbij zijn onder andere de invoering van de euro uiterlijk per 1 januari 2002 en de "echte" doorbraak van e-business, waarbij Web technologie gebruikt wordt als communicatiemedium tussen klanten, leveranciers, partners en werknemers.

SEAGULL levert ontwikkeltools en serversoftware om organisaties te helpen met een snelle implementatie van e-business oplossingen, waarbij bestaande AS/400 en mainframe informatiesystemen als basis worden gebruikt. SEAGULL is marktleider in het bewerkstelligen van e-business mogelijkheden voor host-centric toepassingen middels grafische (GUI) clients. SEAGULL's product suites zijn niet alleen een oplossing voor het integreren van AS/400 en S/390 applicaties met nieuwe of bestaande functionaliteiten. Ze isoleren ook specifieke processen van huidige bedrijfstoepassingen en maken applicaties toegankelijk via het Web. J Walk(tm) en WinJa(tm) zijn in de praktijk bewezen "thin client" oplossingen en vereisen geen veranderingen aan de onderliggende host applicatie. De implementatie vindt hierdoor snel en veilig plaats.

Unit 4 profileert zich sterk in het middensegment van de ERP-markt met vooral middelgrote ondernemingen in handel, distributie, productie en non-profitinstellingen. De hoofdactiviteiten van Unit 4 spelen zich nog af in de Benelux, maar er staan uitbreidingsplannen in de rest van Europa op stapel. Binnen een termijn van vijf jaar wil Unit 4 de status bereikt hebben van een 'Pan-Europese' speler van formaat.

Volgens, een door Staatssecretaris G. Ybema van Economische Zaken recent bekend gemaakte lijst, behoren Unit 4 en SEAGULL tot de Top-20 van Nederlandse bedrijven die een plaats op de Europe's-500 van snelstgroeiende ondernemingen in 1999 hebben verdiend. Aan het onderzoek naar de snelste groeiers werd meegewerkt door bedrijven als Arthur Andersen en The Boston Consulting Group.

# # #

Opm.: - Het juiste gebruik van de naam SEAGULL is volledig met hoofdletters.

Profiel SEAGULL N.V.
SEAGULL levert toonaangevende ontwikkeltools, gespecialiseerde serversoftware en thin client "viewer"-technologie om organisaties te helpen hun e-business innovaties snel te implementeren en direct te kunnen inspelen op de behoeften van de markt.

Tot de strategische producten van het bedrijf behoren J Walk(tm) (voor AS/400) en WinJa(tm) (voor mainframe), complete ontwikkel- en toepassingsoplossingen om hostapplicaties webgeschikt te maken voor e-business, voor de integratie in andere toepassingen en voor het optimaliseren van de workflow. Andere producten die door SEAGULL worden aangeboden zijn GUI/400(tm), software om AS/400-applicaties in client/serverarchitecturen en internet te integreren via grafische Windows thin clients; en TTT/400, een tool voor het vertalen van AS/400-applicaties in vreemde talen.

Het hoofdkantoor van SEAGULL is gevestigd in Dordrecht. Het Amerikaanse hoofdkantoor bevindt zich in Atlanta, Georgia. Het bedrijf is in 1990 opgericht en heeft verkoopkantoren in de VS, Canada, Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast vertegenwoordigen 30 distributeurs SEAGULL-producten in 50 landen wereldwijd. SEAGULL heeft ontwikkel laboratoria in Atlanta, Georgia; Dordrecht, Nederland; Dublin, Ierland; en Irvine, Californië. SEAGULL is aan de Amsterdamse Beurs onder de naam SEAGULL genoteerd.

Profiel Unit 4 N.V.
Unit 4 ontwikkelt en levert softwarepakketten voor ondernemingen en instellingen op het gebied van administratie, groothandel, logistiek, accountancy, gezondheidszorg en security in de gehele Benelux. Unit 4 richt zich in het bijzonder op de Benelux maar streeft ernaar haar activiteiten ook naar andere EU-landen uit te breiden. Unit 4 kent een divisiestructuur met marktgerichte eenheden om ervoor te zorgen dat markten met voldoende focus worden bediend. De divisies hebben ieder hun eigen specialistische structuur en kennis, waardoor zij de markt optimaal van dienst kunnen zijn. Unit 4 onderscheidt de volgende Divisies, elk met hun specifieke product-marktcombinatie:

* Divisie Small and Medium sized Businesses voor ondernemingen in het Midden- en Kleinbedrijf;

* Divisie Enterprise Solutions ten behoeve van middelgrote en grotere ondernemingen in de groothandels- en logistieke sector;
* Divisie Accountancy met een totaalaanbod van software en diensten ten behoeve van de accountancy-sector;

* Divisie Healthcare, met programmatuur voor de gezondheidszorg ten behoeve van onder andere de financiële administratie, bewonersregistratie en de zorgondersteuning;

* Divisie Security met security- software en dienstverlening rondom de beveiliging van informatiesystemen en netwerken;

* Divisie Services waarin de ondersteuning van de Unit 4 producten wordt verzorgd m.b.v. vooronderzoeken, implementatie, consultancy, trainingen en support.

*

* De activiteiten van de divisies richten zich voornamelijk op de volgende doelmarkten:

* handel en distributie;

* non-profitinstellingen en gezondheidszorg;

* industriële ondernemingen;

* zakelijke dienstverlening.

Omdat de software van Unit 4 breed inzetbaar is, is de scheiding in doelmarkten niet absoluut; zo zijn de producten voor het MKB op alle genoemde doelmarkten inzetbaar en zijn de producten van de Security-divisie geïmplementeerd bij veel verschillende soorten bedrijven en instellingen in een veelheid van sectoren. Unit 4 NV heeft volgens de voorlopige cijfers over geheel 1999 een omzet behaald van euro 71 miljoen, hetgeen een stijging is van 72% ten opzichte van 1998. Het nettoresultaat steeg met 70% van euro 5,1 miljoen over 1998 naar euro 8,7 miljoen over 1999. De toename in omzet en winst is voor ca. 30% autonoom totstandgekomen. De winst per aandeel over 1999 (op basis van het gemiddeld aantal uitstaande aandelen van 7,56 miljoen) bedraagt euro 1,15 een stijging van 47% ten opzichte van de in 1998 gerealiseerde euro 0,78. Per ultimo 1999 stonden 7,9 miljoen aandelen uit. Inmiddels zijn er over diverse locaties verspreid in de Benelux meer dan 700 medewerkers in dienst van Unit 4. Unit 4 zal op 29 februari 2000 de cijfers over het gehele jaar 1999 bekend maken.

With kind regards, Met vriendelijke groet,

Nathalie Troost
Marketing Communications

SEAGULL BUSINESS SOFTWARE B.V.
Korte Parallelweg 1 Tel. +31 78 6322800
3311 JN Dordrecht, The Netherlands Fax +31 78 6138134 P.O. Box 828, 3300 AV Dordrecht, Holland

http://www.seagullsw.com/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: SEAGULL Frans Wauters - Director of Marketing EMEA AP Korte Parallelweg 1 +31 (0)78 632 2810 3311 JN Dordrecht
fwauters@seagull.nl Tel: +31. (0) 78 632 2800
Fax: +31. (0) 78 6138134
Caroline Swartz -Investor Relations Manager E-mail: info@seagull.nl
+31 (0)78 632 28 00 Web: www.seagullsw.com
cswartz@seagull.nl

Frans Plantaz-Manager Corporate Communications Unit 4 +31 (0)184 444444
fransp@unit4.nl

Deel: ' SEAGULL en Unit 4 gaan strategische samenwerking aan '
Lees ook