Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

13 augustus 2001

Search.NL lanceert zoeken in Nederlandstalige nieuwsgroepen.

Search.NL heeft vanaf 13 augustus 2001 een primeur op het gebied van het doorzoeken van nieuwsgroepen online. Het is mogelijk om op http://news.search.nl te zoeken in alle Nederlandstalige nieuwsgroepen.

Nieuwsgroepen

De mogelijkheid om, naast exact zoeken, tevens fuzzy te kunnen zoeken in nieuwsgroepen is een wereldprimeur. Nieuwsgroepen op Internet bevatten een grote schat aan informatie voor personen en bedrijven. Vaak is deze informatie slecht toegankelijk, waardoor veel waardevolle informatie onbereikbaar is. Op http://news.search.nl staat per categorie vermeld hoeveel nieuwsgroepen er zijn, hoeveel berichten deze bevatten en hoeveel discussies er momenteel lopen. Achter elke nieuwsgroep staat de datum van de laatste verversing.

Tevens is er een zoekwizard aanwezig waarmee men geavanceerd in nieuwsgroepen kan zoeken. Dit houdt in dat men onder andere kan zoeken op de naam van de schrijver, op het e-mail adres van de schrijver, op datum en trefwoord. De combinatie van deze factoren maakt het zoeken in Nederlandstalige nieuwsgroepen vanaf nu makkelijk en gebruiksvriendelijk.

Search.NL creëert de mogelijkheid om zich als bedrijf te abonneren op één of meer nieuwsgroepen (syndication). De waardevolle informatie wordt dan op de website van het bedrijf geplaatst, waarin dan tevens de mogelijkheid bestaat te zoeken in deze nieuwsgroep(en), zonder gevaren voor infectie van virussen omdat er o.a. geen attachments worden meegestuurd.

Einde persbericht

Deel: ' Search.nl lanceert zoeken in Nederlandstalige nieuwsgroepen '
Lees ook