AutoRai

11-9-2001

Seat presenteert Arosa tweezitters

Seat presenteert op de IAA in Frankfurt een aantal primeurs. Naast de Tango en de Leon Cupra R staan op de stand nog twee andere studiemodellen. Beide zijn gebaseerd op de kleinste Seat, de Arosa.

Van dit model zijn in Frankfurt de Arosa Racer en de Arosa City Cruiser te zien. Beide concepten zijn ontwikkeld voor specifieke doelgroepen. De Arosa Racer is sportief uitgerust, terwijl de City Cruiser een luxe en comfortabele stadsauto is.

Zowel de Arosa Racer als de City Cruiser zijn tweezitters. Volgens Seat worden de meeste compacte autos gebruikt voor het vervoeren van één of hooguit twee personen. De Racer is een mini-sportauto, met een dynamische styling. Allerlei gewichtsbesparende maatregelen hebben geleid tot een zeer laag gewicht, de Arosa Racer heeft bijvoorbeeld geen interieurpanelen, tapijt en isolatie. Het sportieve accent wordt bovendien extra geaccentueerd door kuipstoelen, vierpuntsgordels en 15 inch lichtmetalen velgen.

Ook de motor van de Arosa Racer is sportief. Een 1,6 liter MPI 16-kleppen motor levert 125 pk (92kW). Via een handgeschakelde zesversnellingsbak drijft deze de voorwielen aan. De Arosa City Cruiser is een totaal andere tweezitter, met in het interieur extra ruimte voor de montage van een kinderzitje. Daartoe is de passagiersstoel naar achteren geplaatst, op de plek van de achterbank.

Naast de stoel kunnen vervolgens diverse, speciaal ontworpen accessoires worden geplaatst. Dit kan variëren van een kinderzitje, een koelbox, bureaublad met laptop of een uitneembaar bergvak dat ook als koffer bruikbaar is. Verder heeft de City Cruiser het uiterlijk van een normale Seat Arosa. Het enige opvallende aspect is de speciale kleur van de carrosserie, Shadow Grey.

Zoekwoorden:

Deel: ' Seat presenteert Arosa tweezitters op IAA Frankfurt '
Lees ook