Persbericht

Multinationale, multi-user en multiplatform-oplossing voor Zwitserse bankgigant

Security Dynamics beveiligt betalingsverkeer bij Credit Swiss

Amsterdam, 25 januari 1999 - Security Dynamics, specialist in oplossingen voor informatiebeveiliging, realiseert momenteel een veilige netwerktoegang voor de zeventigduizend interne gebruikers en externe klanten uit heel Europa van de Credit Suisse Group.

Credit Suisse maakte voor het eerst kennis met de SecurID-tokens van Security Dynamics toen zij in 1993 fuseerde met Banque Populaire Suisse (BPS). BPS gebruikte de tokens om klanten die online banktransacties verrichtten te verifiëren. De oplossing leek de beveiligingsspecialisten van Credit Suisse zeer effectief, makkelijk te beheren en voordelig in vergelijking met andere vormen van verificatie. In 1994 vond de eerste SecurID-implementatie bij de bank plaats: op het reusachtige mainframe dat de belangrijkste IT-applicaties en resources herbergt. De groep proefgebruikers, bestaande uit handelaren van de London Stock Exchange, was vol lof over de simpele directe privé-toegang tot bankgegevens. Daarop besloot Credit Suisse de SecurID-tokens bedrijfsbreed in te zetten. Bijkomend pluspunt bleek dat de kosten zich in no time terugverdienden dankzij een forse besparing op de beheerskosten.

Ongecompliceerd

'SecurID heeft ons interne beveiligingssysteem aanzienlijk verbeterd,' zegt Christian Leuenberger, Security Project Manager bij Credit Suisse. Door de stormachtige ontwikkelingen in communications en networking zijn statische wachtwoorden steeds eenvoudiger te "kraken"; de bescherming die zij bieden is dus niet langer afdoende. Verificatie met behulp van SecurID voorziet niet alleen in remote access-beveiliging en een safe toegang tot de NT-server, de implementatie en het gebruik van tokens is ook bijzonder ongecompliceerd; de oplossing kan in een ultrakort tijdsbestek geïmplementeerd worden. Enorme voordelen in een multiplatform-omgeving met veel medewerkers waar discretie een vereiste is.

Solide als de bank

'Credit Suisse is zich terdege bewust van de alsmaar toenemende veiligheidsrisico's verbonden aan de omgang met bankinformatie, zowel intern als extern,' aldus Jan Hereijgers, Channel Manager van Security Dynamics in de Benelux. 'Onze oplossing ruimt deze gevaren uit de weg en maakt het tevens mogelijk dat nieuwe toepassingen, zoals die voor online bankieren door klanten van Credit Suisse, op een veilige manier te gebruiken zijn. En we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Credit Suisse ook in de toekomst de meest solide van alle Zwitserse banken blijft.'

Security Dynamics

Security Dynamics is gespecialiseerd in het beveiligen en beheren van de toegang tot computergegevens. De producten van Security Dynamics zijn gebaseerd op gepatenteerde SecurID-tokentechnologie en ACE/Server-soft- en hardware. Zij zorgen voor verificatie van de identiteit van gebruikers die toegang willen tot informatiebronnen op het netwerk. Security Dynamics telt ruim twee miljoen gebruikers verspreid over 2.000 bedrijven. Dochteronderneming RSA Data Security Inc. levert eveneens oplossingen voor bedrijfsbrede netwerken, intranetten en Internet. RSA is een erkende merknaam op het gebied van cryptografische en OEM-beveiligingssoftware, waarvan meer dan tachtig miljoen licenties in gebruik zijn. Beide bedrijven staan hoog aangeschreven in de markt. Onder de klanten van Security Dynamics bevinden zich Fortune 500-bedrijven, financiële instellingen, opleidingsinstituten, gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. Tot de licentienemers van RSA’s encryptietechnologie behoren Microsoft, Novell, Netscape en Lotus Development.

Meer informatie vindt u op: http://www.securitydynamics.com

NOOT VOOR DE REDACTIE

Neem voor meer informatie contact op met:

Security Dynamics Indirect Sales Benelux , telefoon: +31 (73) 599 71 25,

Jan Hereijgers, Channel Manager (e-mail: jhereijgers@securitydynamics.com)

Loth & Werner Communications , telefoon: +31 (20) 575 40 52

Evelien Vredeveld, PR-consultant (e-mail: evelien.vredeveld@loth.nl)

Deel: ' Security Dynamics beveiligt betalingsverkeer Credit Swiss '
Lees ook