Persbericht

Speciaal voor Public Key Infrastructure (PKI)-toepassingen

Security Dynamics introduceert Keon-productlijn

Amsterdam, 28 januari 1999 - Security Dynamics, specialist in oplossingen voor informatiebeveiliging, introduceert samen met dochterbedrijf RSA Data Security, de Keon productlijn. Deze brede reeks softwareproducten is speciaal ontworpen voor toepassingen op het gebied van public key infrastructure (PKI). Tot de doelgroep behoren OEM’s, softwareontwikkelaars en bedrijven. De Keon-producten zorgen voor een geïntegreerde en en gestandaardiseerde oplossing voor het gebruik van bedrijfskritische applicaties en e-commerce. Van cryptografie en security-protocol toolkits tot PKI-componenten, complete beveiligingsoplossingen en consultancy.

De Keon-producten zijn het resultaat van de gemeenschappelijke inspanningen van twee toppers in de informatiebeveiligingsbranche. Zo speelden bij de ontwikkeling de expertise, support en de wereldwijde aanwezigheid van Security Dynamics een belangrijke rol. De kennis van RSA op het gebied van toonaangevende public-key-encryptie-technologie en de ervaring met maatoplossingen, bleken hierop goed aan te sluiten.

Alles-in-één

De modulair opgebouwde Keon-software komt tegemoet aan de vraag van organisaties naar totaaloplossingen. Maar ook voor OEM’s die gericht zijn op maatoplossingen zijn de Keon-producten interessant. ‘Met deze nieuwe productlijn zijn SDI en RSA de eersten die zich zowel op bedrijfsgebruik als op OEM’s richten. Keon belichaamt de synergie van deze twee bedrijven,’ aldus Jan Hereijgers, Channel Manager van Security Dynamics in de Benelux. ‘Tot nu toe concentreerde men zich voornamelijk op de technische underpinnings van PKI. Terwijl de beveiliging van de applicatie zelf net zo belangrijk, zo niet nóg belangrijker is.’

Applicatiebeveiliging

De Keon-software is uitgerust met de RSA-encryptie-technologie, die wereldwijd beschouwd wordt als de de facto–standaard als het gaat om het beveiligen van de betrouwbaarheid en integriteit van applicatiegegevens. Dit speciale ontwerp zorgt ervoor dat er een end-to-end encrypted sessie (een VPN-applicatie) wordt opgezet tussen een desktop en de centrale applicatie. Met behulp van de innovatieve Agent-technologie ondersteunt Keon ERP-, database- en andere client/server-omgevingen waaronder PeopleSoft, Oracle, Sybase en Informix. Dankzij deze Keon-Agents profiteren belangrijke niet-publieke applicaties van de voordelen van encryptie, digitale handtekeningen en PKI zonder de applicatiecode te hoeven veranderen. De Keon-software-kit helpt ontwikkelaars bij het opzetten van agents voor intern of extern applicatiegebruik. Softwareontwikkelaars kunnen met de BSAFE beveiligingscomponenten van RSA moeiteloos eigen applicaties met Keon integreren.

Het gebruik van de SecurID-producten van Security Dynamics wordt door Keon volledig ondersteund. Voor toepassingen met Keon beveiligingsapplicaties heeft Security Dynamics iets nieuws ontwikkeld: de SecurID smartcard. Deze card levert geïntegreerde support voor de bestaande SecurID hardware en software tokens in toekomstige versies van Keon.

Inmiddels bestaat de Keon-productlijn uit de volgende elementen: Keon Security Server,

Keon Desktop, Keon Agents, Keon Agent SDK en Keon Certificate Server.

Security Dynamics

Security Dynamics is gespecialiseerd in het beveiligen en beheren van de toegang tot computergegevens. De producten van Security Dynamics zijn gebaseerd op gepatenteerde SecurID-tokentechnologie en ACE/Server-soft- en hardware. Zij zorgen voor verificatie van de identiteit van gebruikers die toegang willen tot informatiebronnen op het netwerk. Security Dynamics telt ruim twee miljoen gebruikers verspreid over 2.000 bedrijven. Dochteronderneming RSA Data Security Inc. levert eveneens oplossingen voor bedrijfsbrede netwerken, intranetten en Internet. RSA is een erkende merknaam op het gebied van cryptografische en OEM-beveiligingssoftware, waarvan meer dan tachtig miljoen licenties in gebruik zijn. Beide bedrijven staan hoog aangeschreven in de markt. Onder de klanten van Security Dynamics bevinden zich Fortune 500-bedrijven, financiële instellingen, opleidingsinstituten, gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. Tot de licentienemers van RSA’s encryptietechnologie behoren Microsoft, Novell, Netscape en Lotus Development.

Meer informatie vindt u op: https://www.securitydynamics.com

NOOT VOOR DE REDACTIE

Neem voor meer informatie contact op met:

Security Dynamics Indirect Sales Benelux , telefoon: +31 (73) 599 71 25,

Jan Hereijgers, Channel Manager (e-mail: jhereijgers@securitydynamics.com)

Loth & Werner Communications , telefoon: +31 (20) 575 40 52

Evelien Vredeveld, PR-consultant (e-mail: evelien.vredeveld@loth.nl)

Deel: ' Security Dynamics introduceert Keon-productlijn '
Lees ook