Amsterdam Airport Schiphol

See Buy Fly opent nieuwe winkel in de D-pier

Schiphol, 6 januari 1999 See Buy Fly opent vandaag een nieuwe winkel in de D-pier. In deze winkel wordt een brede selectie van alle See Buy Fly-producten verkocht, zoals drank en tabakswaren, camera's en elektronische apparaten, mode-artikelen en accessoires, horloges en sieraden, parfum, souveniers en delicatessen. De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 700 vierkante meter en wordt, mede namens de overige See Buy Fly-winkeliers, geëxploiteerd door KLM Tax Free Services. Het is een self-service inloopwinkel, waarbij alleen camera's, elektronica, horloges en juwelen aan de toonbank worden verkocht.

De winkel is gesitueerd aan het einde van de steel van de D-pier, die geheel opgeknapt en verbreed is om passagiers meer ruimte en comfort te bieden. De D-pier is Schiphols drukste en langste pier. Hij wordt gebruikt voor zowel Schengen als niet-Schengen vluchten en veel passagiers stappen hier over op een volgende vlucht. Hierdoor hebben zij niet altijd genoeg tijd om te winkelen in de lounges. De nieuwe See Buy Fly winkel in de D-pier geeft deze passagiers nu de gelegenheid voor "last minute shopping". De winkel is elke dag open van zes uur 's ochtends tot acht uur 's avonds.

Horeca en bank
Aan het einde van de steel van de D-pier is onlangs eveneens een nieuwe horeca-faciliteit geopend. In deze "Food Court" zijn verkooppunten van Boulangerie Paul, Sbarro pizza's en Illy Café. Ook is er een bank, waar men geld kan opnemen of wisselen.

Verbreding D-pier
De verbreding van de steel van de D-pier, waardoor de oppervlakte drie keer zo groot is geworden, is gestart in oktober 1998. Om de ruimte optimaal te benutten hangen de gates boven het platform. Ook wordt een nieuwe bagagekelder gebouwd, die in 2001 gereed zal zijn.

002-2000/mb

© Amsterdam Airport Schiphol

Deel: ' See Buy Fly opent nieuwe winkel in de D-pier op Schiphol '
Lees ook