Ingezonden persbericht


SeeBeyond in leiderschapskwadrant van het Application Integration Suites Magic Quadrant 2004

Hoofddorp, 25 mei 2004 - Gartner, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau, plaatst SeeBeyond (Nasdaq: SBYN) in het onlangs gepubliceerde 'Gartner Application Integration Suites Magic Quadrant' in het leiderschapskwadrant. Het rapport is voor SeeBeyond, leverancier van het eerste open integratieplatform voor de ontwikkeling en inzet van composite applications op basis van een service-oriented architecture (SOA), een belangrijke erkenning van de 'Completeness of Vision' met betrekking tot de vereisten en omstandigheden die de markt van integration middleware karakteriseren.

De Magic Quadrants van Gartner geven een beeld van hoe leveranciers in verhouding tot elkaar presteren en in welke richting de markt zich ontwikkelt. Doel hiervan is om klanten beter te informeren bij aankoopbeslissingen. Leveranciers van integratieoplossingen worden beoordeeld op hun aanwezigheid in de markt, de mate van doeltreffendheid van de producten en de overall betrouwbaarheid van leveranciers en producten. Leiders in het kwadrant zijn volgens Gartner leveranciers die op dit moment goed presteren, een heldere visie hebben op de marktontwikkelingen en actief competenties ontwikkelen om hun leidende positie te handhaven. De specifieke evaluatiecriteria voor 'Completeness of Vision' zijn:
- transformatie;

- flow management;

- adapters en gebundelde integratieprocessen;

- ontwikkeling en beheer binnen homogene applicatieserveromgevingen;
- ontwikkeling en beheer binnen heterogene applicatieserveromgevingen;
- B2B-mogelijkheden;

- business activity monitoring, complex event processing en message-oriented middleware;
- openheid en op standaarden gebaseerd (zoals webservices);
- quality of service.

SeeBeyond lanceerde vorig jaar de Integrated Composite Application Network Suite 5.0 (ICAN), een belangrijke vernieuwing op het gebied van integratie. ICAN was het eerste integratieplatform dat verder gaat dan Enterprise Application Integration door ook de snelle ontwikkeling van composite applications binnen een SOA mogelijk te maken. Bovendien heeft SeeBeyond in 2003 opnieuw de nadruk gelegd op operationele excellence en uitvoering op managementniveau. Dit leidde onder meer tot de benoeming van een President en Chief Operating Officer, een CTO, een nieuwe Senior Vice-President North America Sales en een nieuwe Senior Vice-President Worldwide Marketing.

"De integratiemarkt is aanzienlijk veranderd en om concurrerend te blijven, moeten leveranciers een open, complete en op standaarden gebaseerde oplossing bieden, zodat klanten het maximale uit hun bestaande ICT-investeringen kunnen halen", zegt Jim Demetriades, oprichter en CEO van SeeBeyond. "Dat SeeBeyond nu opnieuw in het leiderschapskwadrant voorkomt, mede door onze 'Completeness of Vision', onderstreept dat we door onze unieke technologie een leidende positie hebben en dat we in staat zijn klanten de beste oplossingen te bieden voor de ontwikkeling en inzet van composite applications op basis van een op services georiënteerde architectuur."

SeeBeyond

Deel: ' SeeBeyond in leiderschapskwadrant van het Application Integration Su.. '
Lees ook