Selectie Nederlands Team Sportklimmen 2017 bekend

NKBV-PERSBERICHT

Woerden, 24 januari 2017

Selectie Nederlands Team Sportklimmen 2017 bekend

Vier jeugdklimmers toegetreden tot selectie in aanloop naar Tokyo2020

Met trots presenteert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) de selectie van het Nederlands Team Sportklimmen 2017. Vier kersverse jeugdklimmers zijn toegetreden tot het Nederlands Team. Met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio in zicht, en een steeds sterker wordend internationaal klimmersveld, staan de 23 klimmers te trappelen om zich te bewijzen.

Inline afbeelding 1

Gedurende een zesweekse selectieperiode aan het eind van vorig jaar, stelde het begeleidingsteam bestaande uit Aukje van Weert, Mathieu Ceron, Michiel Nieuwenhuizen en Ulf Lennertz het dreamteam samen dat komend jaar Nederland vertegenwoordigt op het internationale klimtoneel. “We hebben tijdens de selectieperiode, maar ook door het jaar heen tijdens wedstrijden gekeken naar de leercurve en ontwikkelpotentie van de klimmers op zowel fysiek als mentaal vlak. Daar is deze mooie selectie uit gekomen”, aldus Aukje van Weert. Jeugdklimmers Mette van Liempd, Iwan Pasveer, Ynze Visser en Paul Brand werden toegevoegd aan de selectie, waar het begeleidingsteam afscheid nam van Carlijn Hukkelhoven, Ysa Rakestraw, Lisa Sanders en Nicky de Leeuw. Bekijk de volledige selectie.

Presentatie op Bergsportdag

Aanstaande zondag 29 januari wordt het Nederlands Team Sportklimmen 2017 aan het grote publiek voorgesteld op de Bergsportdag, het jaarlijkse bergsportevenement van de NKBV.

Wedstrijdseizoen

De eerste trainingsstage van het team vindt begin februari plaats in bouldermekka Fontainebleau in Frankrijk. Het internationale wedstrijdseizoen start in april in het Zwitserse Meiringen met de eerste World Cup Boulder. Gedurende het jaar volgt het team een intensief trainingsprogramma van avondtrainingen bij de topsport partners van de NKBV. In de klim- en boulderhallen van Mountain Network Amsterdam, Neoliet Tilburg, Sterk Utrecht, Delfts Bleau en Monk Eindhoven werken de klimmers wekelijks aan hun kracht, conditie en klimvaardigheden.

Over de NKBV

De Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het voorlichten van haar 60.000 leden, maar ook niet-leden, om de klim- en bergsportactiviteiten op een veilige manier te beoefenen en te beleven, is een van de belangrijkste taken van de NKBV. Daarnaast is de NKBV als sportklimbond verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de klimsport in Nederland.

Deel: ' Selectie Nederlands Team Sportklimmen 2017 bekend '


Lees ook