Ingezonden persbericht


Datum persbericht: 26 november 2014

Selectiewedstrijd zwemmen International Children's Games 2015

De International Children's Games (ICG) 2015 komen steeds dichterbij. Van 24 t/m 29 juni 2015 reizen zo'n 1500 sporters met hun begeleiders vanuit de hele wereld naar Alkmaar af om zich van hun sportiefste kant te laten zien. In 9 verschillende sporten, namelijk atletiek, beachvolleybal, judo, golf, tennis, turnen, volleybal, voetbal en zwemmen, gaan de sporters strijden om de winst.

Terwijl de Alkmaarse sportdelegatie over twee weken naar Australië vliegt om daar mee te doen aan de ICG 2014, zijn de selecties voor de delegatie van volgend jaar al in volle gang. Een organiserende stad mag een delegatie inzenden van maar liefst 90 sporters!

Aankomend weekend, op zondag 30 november, zijn de zwemmers van boven het Noordzeekanaal aan de beurt om hun plek in die delegatie te bemachtigen. In het 50 meterbad van de Hoornse Vaart, waar ook de officiële ICG wedstrijden zijn, gaan zij hun uiterste best doen om een zo snel mogelijk tijd neer te zetten. Uiterlijk drie weken na de selectiewedstrijd wordt er bekend gemaakt welke zwemmers Alkmaar mogen vertegenwoordigen.

De wedstrijd is verdeeld in twee sessies. De eerste sessie gaat van start om 09:30 uur en sessie 2 om 14:00. Iedereen die het leuk vindt om de zwemmers aan te moedigen, is van harte welkom!

Voor meer informatie over de ICG kunt u kijken op www.icg-alkmaar2015.com. Voor een sfeerimpressie van de ICG kunt u kijken naar https://www.youtube.com/watch?v=w6sUtZgJ-BQ

Deel: ' Selectiewedstrijd zwemmen International Children's Games 2015 '


Lees ook