Seminar Creative Counseling in Winschoten

Mini-Seminar t.g.v. de officiële opening van de Counseling & Consultancy Praktijk Sjoukje Drenth Bruintjes op 24 januari 2006

WINSCHOTEN, 20051206 -- Naast Sjoukje Drenth Bruintjes zullen verschillende sprekers met een eigen deskundigheid en invalshoek 3 disciplines van deze zelfstandige hulpverleningspraktijk belichten: counseling, exitcounseling en sportconsultancy. De nieuwe dichtbundel van Sjoukje: "Waves", een dichterlijke weergave van de impact van psychisch geweld, zal gepresenteerd worden. De intrigerende inhoud van het programma, kleurrijke sprekers alsmede de geserveerde hapjes en drankjes zullen de ingrediënten vormen van een bijzonder en sfeervol evenement. Toegang gratis. Aanmelding voor 9 januari 2006. O.a. via online aanmeldingsformulier: www.formdesk.nl/counselingconsultancypraktijk/seminaraanmelding Meer info: * www.counselingpraktijk.nl * tel:06-55168867 * counselingpraktijk@planet.nl Creative Counseling: Gassingel 18 9670 RA Winschoten (een locatie van het St. Lucas Ziekenhuis)


Programma Mini-Seminar Creative Counseling

De zaal is open vanaf 18.30 uur. Er is koffie en thee. Ook kunt u van de gelegenheid gebruik maken om, voor aanvang van het officiële gedeelte om 19.00 uur, een kijkje te nemen in de spreekkamer van Sjoukje Drenth-Bruintjes.

19.00 uur Inleiding/Welkom
Sjoukje Drenth-Bruintjes, Registercounsellor (lid van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling), exitcounseler, sportconsultant, lerares lichamelijke opvoeding en studerend voor counsellor-psychologe (Academische Bachelor-opleiding Stichting Counselling Nederland) leidt het mini-seminar in en heet u van harte welkom.

19.05 uur "Luctor et emergo": "Over leven" in 2 sektes en de worsteling eruit.
M.Callovini vertelt over de impact op haar bestaan van het leven in 2 sektarische structuren: Baghwan en Miracle of Love (MOL). Ook vertelt ze over de weg eruit m.b.v. exitcounseling. M. Callovini is een van de exit-counseling-cliënten in de Creative Counseling Praktijk van Sjoukje Drenth-Bruintjes (haar speech zal in het engels zijn).

19.20 uur De toegevoegde waarde van de counsellor in de gezondheidszorg.
Johnny Uitdewillgen, counsellor-psycholoog, docent en initiatiefnemer van de Stichting Counselling Nederland, legt uit wat de counsellor in de gezondheidszorg kan betekenen.

19.35 uur Angst voor 'Het boze oog', het verzet ertegen en leren wat vrijheid is
Andre Venema beschrijft de impact van de religieuze sektarische structuur van de Noorse Broeders op zijn leven. Andre is opgegroeid binnen de Noorse Broeders. Op de grens van volwassenheid breekt hij met die beweging. Op latere leeftijd vat hij de moed om de Noorse Broeders aan te klagen wegens mishandeling.

19.50 uur Korte pauze

19.55 uur Creative Counseling, een praktijk met 3 disciplines
Sjoukje Drenth-Bruintjes geeft een nadere uitleg van de 3 disciplines van haar praktijk: counseling, exitcounseling en sportconsultancy. Daarnaast zal ze enige aandacht schenken aan "het waarom" van het starten van de Counseling & Consultancy Praktijk.

20.10 uur Intermezzo

20.20 uur Bruintjes over Bruintjes Jan Jacob Bruintjes, wethouder van de gemeente Borger-Odoorn, voormalig leraar engels en neef van Sjoukje, zal op zijn geheel eigen humoristische en diepzinnige wijze iets vertellen over wie Sjoukje is.

20.35 uur Presentatie van de nieuwe dichtbundel van Sjoukje: "Waves"
Sjoukje Drenth-Bruintjes, auteur van de dichtbundel Waves, zal haar nieuwe autobiografisch getinte dichtbundel presenteren. De dichtbundel is bedoeld een dichterlijke weergave te zijn van de impact van een situatie, die in zijn functioneren als 2 druppels water lijkt op het functioneren van een sektarische structuur, op de emoties en vriendschap van en tussen twee mensen.

20.45 uur De officiële opening van de Counseling & Consultancy Praktijk/ Creative Counseling door Reina Willemijntje Drenth
Reina Willemijntje Drenth is de dochter van Sjoukje en Erik. Reina zit in de derde klas van het gymnasium. Een van haar hobby's is het schrijven van gedichten.Sommige gedichten gaan over haar beleving van de druk van de mogelijk sektarische structuur waar het gezinnetje Drenth mee te maken kreeg. Twee daarvan staan in Waves.

Na het officiële gedeelte is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de verschillende deelnemers in ongedwongen sfeer onder het genot van een hapje en drankje. U kunt de twee dichtbundels van Sjoukje( " Een knuffel voor jou" en "Waves") inkijken, eventueel kopen en laten signeren.Tevens is er, evenals voor aanvang, de mogelijkheid om en kijkje te nemen in de spreekkamer van Sjoukje.

U bent van harte welkom.

Seminar-adres:

Counseling & Consultancy Praktijk/Creative Counseling
Sjoukje Drenth Bruintjes

Gassingel 18 9670 RA Winschoten
(een lokatie van 't St. Lucas Ziekenhuis)

Seminar-Info/Aanmelding:
www.formdesk.nl/counselingconsultancypraktijk/seminaraanmelding

Tel:06-55168867

counselingpraktijk@planet.nl

www.counselingpraktijk.nl

Deel: ' Seminar Creative Counseling in Winschoten '
Lees ook