Seminar `Het dynamische schoolgebouw 2010'


Een gezonde, flexibele en energiezuinige leeromgeving

BODEGRAVEN, 20100225 -- In samenwerking met diverse gerenommeerde partners organiseert DWA installatie- en energieadvies op donderdag 22 april 2010 een seminar over het realiseren van een gezond, flexibel en energiezuinig schoolgebouw. Centraal staat de combinatie van bewezen duurzaamheid en innovatie.

Aan het nieuwe gebouw van De Haagse Hogeschool Delft ligt een integraal ontwerp ten grondslag. Het resultaat is een school die klaar is voor de toekomst. Het gebouw is niet alleen comfortabel voor studenten en medewerkers, maar levert ook een uitstekende energieprestatie. Niet voor niets won het de NET-Trofee 2009, een prijs voor het beste initiatief op het gebied van energiezuinig wonen en werken in Nederland.

Van visie naar praktijk
Het concept van dit nieuwbouwproject komt tijdens het seminar uitgebreid aan de orde. Onder meer wordt ingegaan op het vertalen van visie naar het programma van eisen, de manier waarop de architect kwam tot een grensverleggend gebouw en het innovatieve installatieconcept. Verder wordt het regelsysteem toegelicht. Dankzij dit systeem kan een flinke energiebesparing worden bereikt en kunnen prestaties van de installaties worden gemonitord. Ook worden deelnemers genformeerd hoe integrale contractvorming scholen kan helpen om ambitieuze doelstellingen tegen een goede prijs te realiseren.

Dagvoorzitter is Sibo Arbeek, eindredacteur Schooldomein en partner ICSadviseurs. Noordpoolreiziger Marc Cornelissen geeft zijn inspirerende visie op het belang van duurzaamheid. Het geheel wordt omgeven door een interessante informatiemarkt, die bezoekers ook de gelegenheid geeft te netwerken.

Meer informatie
Het seminar vindt plaats in De Haagse Hogeschool aan de Rotterdamseweg 137 in Delft. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom. Het programma duurt van 12.30 tot 18.30 uur. Deelname kost 345,- per persoon, exclusief btw. Opdrachtgevers van DWA krijgen 50,- korting. Voor meer informatie en aanmelden kunt u kijken op onze website www.dwa.nl.


Deel: ' Seminar `Het dynamische schoolgebouw 2010' '
Lees ook