Senter


--

11 Nov 1999.

Senter wint F.G. Kordes-Trofee voor beste jaarverslag

De jury van de F.G. Kordes-Trofee heeft 10 november 1999 de prijs voor het beste jaarverslag 1998 uitgereikt aan Senter. De trofee (een initiatief van Arthur Andersen) wordt sinds 1995 ieder jaar uitgereikt aan de publieke organisatie met de beste jaarverslaggeving naar het oordeel van een onafhankelijke, deskundige jury. Doelstelling van de Trofee is "het verbeteren van de verslaggeving en prestatieverantwoording door publieke organisaties."

De jury beoordeelde het jaarverslag van Senter als beste van de 135 deelnemers. In het juryrapport staat o.a.: "De `kracht´ van het jaarverslag van Senter is met name de wijze waarop aandacht is besteed aan alle beoordelingscriteria en de samenhang tussen de onderscheiden onderdelen van het jaarverslag."

Elders vindt de jury dat het verslag `een heldere structuur heeft waarbij de hoofdstukken elkaar logisch opvolgen. Ook de tabellen en figuren zijn verhelderend en op een juiste manier toegepast.´

Kanttekeningen maakt de jury bij de omvang en bladzijdenopmaak van het verslag van Senter: "De omvang, kleine letters en dichtheid van de tekst maken het verslag minder toegankelijk."

Verderop in het rapport vervolgt de jury:

"Rekening houdend met deze kanttekeningen zijn de juryleden unaniem van mening dat het beste jaarverslag over 1998 door Senter is ingezonden. Vermeldenswaard is verder het feit dat Senter het jaarverslag al op 6 april 1999 heeft gepubliceerd. De jury hoopt dat dit jaarverslag als voorbeeld en stimulans zal dienen voor andere publieke organisaties!"

Indien u het Senter jaarverslag 1998 wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling communicatie van Senter, 070-361 03 28.

Deel: ' Senter wint F.G. Kordes-Trofee voor beste jaarverslag '
Lees ook