PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Eerste optreden op oval verloopt gunstig voor Koster

Nazareth, 23 mei 1999. De tweede race in de Amerikaanse Barber Dodge Pro Series eindigde voor Sepp Koster met een prima vijfde positie. De wedstrijd in Nazareth was voor Koster tevens het racedebuut op een "oval". In de tussenstand van het kampioenschap neemt de in België wonende Nederlander de vierde positie in.

Al tijdens de vrije trainingen liet Koster zien, dat de testsessies van vorige maand niet voor niets waren geweest. Als snelste van de "Oval Rookies", handhaafde hij zich in de topt drie. De kwalificatietraining was echter geheel andere koek. Iedere rijder moest alleen op de baan zijn snelste ronde rijden. Na twee opwarmronden volgden twee geklokte ronden. In zijn eerste snelle ronde maakte Koster een fout in de laatste bocht, waardoor hij zijn tweede tijdronde te langzaam in zette. "Het is ook heel moeilijk," aldus Koster na afloop. "Je krijgt niet goed de tijd om je banden op te warmen. Daar hadden de anderen natuurlijk ook last van, maar door mijn onervarenheid op dit soort circuits, scoorde ik niet een snelle tijd. Ik werd 'slechts' negende en was vanzelfsprekend teleurgesteld, omdat de vrije trainingen wel goed gingen. Ik heb meer ronden nodig om op snelheid te komen."
Direct na de start van de zestig ronden durende race over de 1 mijl oval wist Koster al een plaats goed te maken. "Het was goed oppassen, passeren op dit circuit is heel moeilijk. In de tweede ronde probeerde ik weer een voorligger voorbij te rijden. We raakten elkaar, hij verboog zijn voorvleugel, gelukkig kon ik verder." Daarna reed Koster McCaig voorbij en toen Snyder uitviel reed Koster naar Pete Boss toe. Passeren bleek onmogelijk en in de versnellingsbak van Boss reed Koster naar een felbevochten vijfde plaats. "Gezien mijn onervarenheid op dit soort circuits ben ik, zeker na het debacle in training, erg tevreden met die vijfde plaats. Ik sta nu vierde in het kampioenschap. Het gaat de goede richting uit," besloot Koster zijn relaas vanuit de Verenigde Staten.

Uitslag 2e race Barber Dodge Pro Series, Nazareth (Pennsylvanië), Verenigde Staten van Amerika.

1. Moran (VSta), 60 ronden in 33:35.587 (176,820 km/uur); 2. Simmons (VSta), op 3.286 sec.; 3. Bell (VSta); 5. Koster (Ned).
(de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Stand kampioenschap (na 2 races):

1. Moran 42; 2. Simmons 27; 3. Rossini (Bra) 25; 4. Koster 21.

Volgende wedstrijd: 31 mei, Lime Rock, Connecticut (VSta). Onderstaand niet voor publicatie:
Informatie via Sepp Koster (tel.: 00.32.3.2485578 of 00.32.75.660828) of Dirk Buwalda (tel.: 023-5731400 of 06-54644347)

Zoekwoorden:

Deel: ' Sepp Koster op vierde positie in Barber Dodge Pro Series '
Lees ook