SBS6

Derek de Lint in bloedstollende serie

'Poltergeist: The Legacy': wereldwijde strijd tegen duistere krachten

Zondag 5 september, brengt SBS 6 de nieuwe serie `Poltergeist: The Legacy', een Amerikaanse serie over het bovennatuurlijke met de Nederlandse acteur Derek de Lint in de hoofdrol. `The Legacy' is een geheim genootschap dat 3000 jaar geleden ontstaan is in het oude Griekenland. Onder de dekmantel van een bekende filantropische instelling bestrijdt `The Legacy' met gebundelde krachten de donkere kanten van het bovennatuurlijke, om zo de mensheid te kunnen beschermen tegen de groeiende aanwezigheid van het kwade. Het `Legacy' consortium is opgebouwd uit verschillende `Legacy' huizen die verspreid zijn over de gehele wereld.

Derek Rayne
Aan het hoofd van `The Legacy' in San Francisco staat Dr. Derek Rayne. Zijn vader, Winston Rayne, was dit ook tot het moment dat hij voor de ogen van Derek op gruwelijke wijze om het leven werd gebracht door een demon. Verbitterd en verdeeld door zijn eigen verlangens en zijn voorbestemde toekomst als leider van `The Legacy' gaat hij op zoek naar de gevallen engelen die zijn vader geveld hebben. Alhoewel Derek de jonge garde van `The Legacy' met veel liefde, kracht en intelligentie begeleidt en aanmoedigt, kunnen zij door de mysteries die diep in zijn ziel verborgen liggen, niet echt tot hem doordringen.

In de bloedstollende serie die razendpopulair is in Amerika, neemt Derek de Lint de rol van Derek Rayne voor zijn rekening. De Nederlandse acteur had zijn filmdebuut in `Soldaat van Oranje', een film van Paul Verhoeven. Zijn doorbraak in het buitenland werd aangezwengeld door zijn rol in de film `De Aanslag', die zowel een `Academy Award' als een `Golden Globe Award' voor beste buitenlandse film in de wacht wist te slepen. Hij speelde daarna onder andere in `Bastille: Mascara', `Stealing Heaven' en `The Unbearable Lightness Of Being' met Juliette Binoche en Lena Olin. Daarnaast was hij in een aantal miniseries te zien, zoals `Free Frenchman', `Burning Shore' en `Remember' en speelde hij gastrollen in `China Beach', `Perry Mason' en `N.Y.P.D. Blue'.

Rachel Corrigan
Derek wordt in zijn inspanningen om de donkere zijde te bedwingen gesteund door Dr. Rachel Corrigan. Rachel is een psychiater uit San Francisco die door haar eigen ervaringen met een kwade kracht bij `The Legacy' terecht is gekomen. Ze staat open voor de mysteries die het pad van `The Legacy' kruisen, maar brengt door haar wetenschappelijke achtergrond ook medische expertise en een gezonde dosis scepticisme met zich mee.

Dr. Rachel Corrigan wordt neergezet door Helen Shaver, die niet alleen achter de schermen van `The Legacy' maar ook bij series als `Fame L.A.' en `The Outer Limits' actief is als regisseur. Ze heeft daarnaast in verschillende series gespeeld en was te zien in de films `The Color Of Money', `The Believers' en `The Craft'. Op dit moment is ze druk bezig met het schrijven van haar eerste kinderboek, `The Rainbow Body'.

Katherine Corrigan
Rachel Corrigan heeft een 8-jarige dochter, Katherine, die zij angstvallig probeert te beschermen tegen de kwade krachten. Ze weet echter dat dat bijna onmogelijk is omdat Katherine over bijzondere paranormale gaven beschikt. Alexandra Pulvis, die de rol van Katherine vertolkt, is een ontzettend druk bezette jonge actrice die al in veel TV-films waaronder `City of Fear', `Dangerous Intentions' en `The Disappearence of Vonnie' te zien was.

Philip Callahan
Philip Callahan is een priester die zijn jeugd heeft doorgebracht in Belfast. Zijn uitgebreide kennis over verschillende religies en zijn inzicht in de menselijke natuur zijn van essentieel belang voor `The Legacy'. Philip heeft het vaak moeilijk door een innerlijke strijd tussen zijn loyaliteit jegens de kerk, zijn geboorteland Ierland en `The Legacy'. De rol van Phillip Callahan wordt vertolkt door de van oorsprong Ierse Patrick Fitzgerald, die al meer dan tien jaar in Amerika woont. Door zijn veelvuldig optreden in theaterprodukties van `The Irish Repertory Theatre' laat hij zien dat hij zijn afkomst nog niet vergeten is. Naast zijn optreden in het theater was hij te zien op TV en in de korte film `Quiet'.

Alexandra Moreau
Philip deelt zijn spiritualiteit met Alexandra Moreau, een briljante antropologiestudente. Haar natuurlijke gave voor het paranormale is gevoed door haar oma, een Creoolse vrouw die zich intens bezig houdt met occulte kunsten. Haar sterk ontwikkelde sociale geweten en haar bijzondere onderzoekstalent zijn erg belangrijk voor haar werk bij `The Legacy'. Robbi Chong, die tekent voor de rol van de Alexandra Moreau, is haar carriere begonnen als fotomodel. Robbi werkte voor modehuizen als `Chanel' en `Karl Lagerfeld' en stond op de cover van `Vogue', `Elle' en `Marie Claire'. Samen met Bill Cosby presenteerde ze 195 afleveringen van `You Bet Your Life'. Daarnaast was ze te zien in de films `Jimmy Hollywood', `Fatally Yours' en `The Corsican Brothers'.

Nick Boyle
Nick Boyle heeft de hele wereld afgereisd en gediend als marinier voor hij bij `The Legacy' terecht komt, waar zijn vader collega was van Derek Rayne. Nick staat nogal sceptisch tegenover paranormale verschijningen. Hij vermoedt dat deze vaak worden veroorzaakt door mensen in plaats van dat er duistere krachten in het spel zijn. Zijn goede humeur en groot gevoel voor humor zorgen er vaak voor dat de spanning van zijn `Legacy' collega's wat afneemt. De stoere Nick Boyle wordt vertolkt door Martin Cummins, die eerder gastrollen vertolkte in series als '21 Jump Street' en `Highlander'. Ook op het grote scherm was hij te zien in onder andere `The Substitute' en `Friday The 13th: Jason Takes Manhattan'.

Deel: ' Serie 'Poltergeist The Legacy' bij SBS 6 '
Lees ook