server nation start met de registratie van merknamen

haarlem, 20041102 -- het beschermen van de bedrijfsidentiteit is van het grootste belang in een dienstenmaatschappij als de onze. de naam en faam van een bedrijf zijn -zeker op internet- haar meest waardevolle bezittingen. maar slechts weinig bedrijven beschermen deze naam tegen misbruik door anderen; minder dan 1% heeft haar merknaam vastgelegd.dit cijfer is uit eigen onderzoek van server nation onder 210 van haar klanten naar boven gekomen. een onderzoek waarin ook de redenen naar voren kwamen waarom een merknaam niet is vastgelegd. de kosten en de onbekendheid worden daarbij als voornaamste redenen genoemd, gevolgd door de onbekendheid met de materie.


een merknaamhouder staat een stuk sterker bij geconstateerd misbruik door een derde. en omdat domein- en merknamen complementaire diensten van elkaar zijn, is server nation als eerste internetprovider in nederland gestart met de registratie van merknamen.


een benelux of europees merk is voortaan ook voordelig te registeren. waar traditionele merkenbureau's gemiddeld eur 900 rekenen voor een benelux-merk, daar biedt server nation al voor eur 449 een benelux merknaamregistratie aan voor een periode van tien jaar.


"Identiteit neemt als waarborgfactor alleen maar toe in een samenleving waarin persoonlijk contact tussen de partijen afneemt" stelt Bo de Visser, directeur van Server Nation, "tot voor kort werd dat op Internet gevonden in de registratie van een domeinnaam, maar steeds meer bedrijven zullen een betere bescherming van hun identiteit vereisen, en een merknaam is daarbij een onmisbaar hulpmiddel."


De Visser verwacht dat de laagdrempeligheid en de eenvoud van registratie de klanten aan het denken zullen zetten en de lage prijs zal de doorslag geven om tot registratie te besluiten: "Al met al kost het nog geen EUR 3,75 per maand, maar moet je zien wat een jurist kost om schade achteraf te herstellen!".


Server Nation is een van de snelstgroeiende Nederlandse webhostingproviders. De eigenaren Roger Heijkoop en Bo de Visser hebben net als de rest van het team al sinds 1996 ervaring met webhosting en zette eerder de grootste Nederlandse hostingprovider op. Na verkoop ervan in 1999 zijn ze een jaar later met hun kennis en ervaring op oude voet verder gegaan met Server Nation.


Server Nation biedt naast webhosting en domeinnaamregistratie in meer dan honderd landen, ook merknaamregistraties aan.

Deel: ' Server Nation start met de registratie van merknamen '
Lees ook