persbericht

Servers op Intel-basis scoren uitzonderlijk hoog voor bedrijfszekerheid

Primergy Servers garanderen ononderbroken werking, zelfs bij rampscenario's

Den Haag-Maarssen, november 1999--Configuraties waarmee de IT zelfs wanneer het noodlot toeslaat ononderbroken blijft werken, werden tot vandaag helemaal niet aangeboden voor servers op Intel-basis, tenzij misschien voor de allerduurste opslag-subsystemen. Maar nu lanceert Fujitsu Siemens Computers zijn "Duplex Data Manager" en "MultiPath". Dit is een doeltreffende en aantrekkelijk geprijsde, op standaardcomponenten steunende softwareoplossing voor zijn Primergy Servers. De Duplex Data Manager "mirrort" de data op een opslag-subsysteem dat tot maximum 10 kilometer verder gelokaliseerd mag zijn. MultiPath staat in voor de bijhorende vezelkabelverbinding.

Ononderbroken werking is essentieel voor bedrijfskritieke applicaties. Daarom stellen deze applicaties enorme eisen inzake bedrijfszekerheid van de IT-oplossing. Volgens analisten en DP-experts kan IT-storingstijd (al is het maar een uur) miljoenen kosten. Vandaar dat de gebruikers erop staan dat serveroplossingen op Intel-basis ook bescherming bieden tegen algemene pannes die veroorzaakt kunnen worden door rampen zoals brand of overstroming. Om dit te realiseren moeten servers en subsystemen voor gegevensopslag niet alleen redundant worden opgesteld op afzonderlijke locaties, maar moeten de data ook gemirrored worden via betrouwbare communicatieverbindingen. Bovendien moeten deze voortdurend beschikbaar blijven, zelfs als een datacenter volledig plat ligt.

De Primergy servers van Fujitsu Siemens Computers zijn uitgerust met een reeks functies die de bedrijfszekerheid veiligstellen. Zij komen daarmee tegemoet aan de eisen voor bedrijfskritieke applicaties. De Duplex Data Manager garandeert deze hoge beschikbaarheid voortaan ook bij rampen. Voor dergelijke gevallen kan data-mirroring voorzien worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de aantrekkelijk geprijsde Primergy-standaardcomponenten en vezelkanaaltechnologie. Door de combinatie van deze technologie met clustertechnologieën zoals Microsoft Cluster Server kunnen volledige mirror-datacenters worden opgezet op een afstand van max. tien kilometer. Indien een opslag-subsysteem in een van die datacenters volledig zou uitvallen, zal de Duplex Data Manager de verloren datamirror heropbouwen zodra de herstellingen uitgevoerd zijn. De beheerder kan die "rebuild" via een instructie laten plaatsvinden tijdens de gewone server-operatie of tijdens een minder drukke periode.

MultiPath is een nieuwe systeemgebonden softwareoplossing voor Primergy-servers. Ze biedt bescherming tegen pannes in een vezelkanaalverbinding tussen een server en een ermee verbonden extern schijfopslag-subsysteem. Daarmee wordt de voortdurende beschikbaarheid van een communicatieverbinding gegarandeerd voor het geval een component van het vezelkanaal (kabel, controller) beschadigd raakt of wanneer een hostbus-adapter van het vezelkanaal defect is.

Legende: Met Duplex Data Manager en MultiPath biedt Fujitsu Siemens Computers een effectieve en rendabele softwareoplossing voor zijn Primergy-servers. In tegenstelling tot andere oplossingen gebruikt dit systeem standaard-systeemcomponenten om mirror-datacenters op te zetten.

Fujitsu Siemens Computers, het toonaangevende Europese IT-bedrijf, kwam tot stand door een joint venture tussen Fujitsu Computers (Europa) Limited en Siemens Computer Systems. De activiteiten gingen van start op 1 oktober 1999. De onderneming is in gezamenlijke handen van Fujitsu Limited en Siemens AG en heeft haar hoofdvestiging in het Nederlandse Amsterdam. Fujitsu Siemens Computers beschikt over uitgebreide productie-eenheden in Europa en klantgerichte vestigingen in 25 Europese landen. Met meer dan 9.000 ervaren medewerkers beoogt het tegen 2001 uit te groeien tot het belangrijkste computerbedrijf van Europa, zijn thuismarkt.

Fujitsu Siemens Computers biedt 's werelds meest complete assortiment IT-producten aan, die tot de beste in hun categorie worden gerekend. Van de kleinste notebook tot het krachtigste computercentrum - de internationaal toonaangevende technologie biedt oplossingen voor bedrijfsproblemen en verbetert ook de persoonlijke levensstijl van menig individu. De producten worden ontwikkeld en vervaardigd in Europa, voor Europa. Daarbij kan een beroep worden gedaan op de technologie en middelen van de moedermaatschappijen die over een wereldwijd vertakt netwerk beschikken.

Naast een benijdenswaardige klantenbasis, die het merendeel van de 1000 grootste topbedrijven van Europa omvat, beschikt de onderneming nog over een aantal andere belangrijke troeven. Zo heeft zij relaties met meer dan 2000 van de grootste VAR's, verdelers en wederverkopers - samen goed voor meer dan 100.000 verkooppunten en miljoenen klanten. Verder beschikt Fujitsu Siemens Computers over een verkooporganisatie met meer dan 2500 professionele verkoopmensen en weet het sterke moedermaatschappijen achter zich staan met een wereldomvattend netwerk van service- en integratiepartners en meer dan 80.000 specialisten die zich specifiek toeleggen op hun producten. Fujitsu Siemens Computers is duidelijk de nieuwe IT-kracht in Europa.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Creative Strategies Fujitsu Siemens Computers
Johan Perremans Deborah Lobry
Streekbaan 196, B- 1800 Vilvoorde Het Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen Tel.: +32 2 2674160 Tel: 0346 598700
Fax: +32 2 2671289 Fax: 0346 552155
E-mail: johan@creative-strategies.be E-mail: deborah.lobry@fujitsu.nl

Deel: ' Servers op Intel-basis scoren hoog voor bedrijfszekerheid '
Lees ook