Serviceflats binden de strijd aan met vooroordelen


HEERENVEEN, 20080909 -- Achter de geraniums, geen zelfstandigheid meer en vele lange saaie dagen voor de boeg. Dat is volgens velen het leven wanneer je eenmaal in een serviceflat woont. `Volstrekt onjuist', zo melden de bewoners, `mensen hebben juist meer sociale contacten en zijn vaak veel actiever'. Serviceflats kampen met een enorm imagoprobleem. Reden voor d Serviceflats van Noord Nederland om de handen ineen te slaan en een gezamenlijke campagne te starten tegen de heersende vooroordelen om zo de publieke opinie te verbeteren! Het startschot van de campagne is op 11 oktober 2008.

Om mensen de kans te bieden om een eigen mening te vormen omtrent het wonen en leven in een serviceflat, organiseren de Serviceflats in Friesland, Groningen en Drenthe gezamenlijk een Open Dag op zaterdag 11 oktober (onder de verzamelnaam `Service-Appartementen Noord Nederland'). `Alleen door de deuren wagenwijd open te gooien en mensen de gelegenheid te bieden om zelf te ontdekken hoe het leven in een serviceflat cht is, kunnen we het imagoprobleem aanpakken,' aldus de organisatie.

Iedereen is van harte welkom in n van de deelnemende service-appartementen op zaterdag 11 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Zo kunnen de bezoekers in eigen tempo rondkijken en ervaren hoe het er in een serviceflat aan toegaat. Alle gemeenschappelijke ruimten en vaak ook een aantal royale appartementen met n of meerdere kamers zijn te bezichtigen. Verder is er alle gelegenheid om met bewoners en medewerkers te spreken. `Kom maar langs en oordeel zelf', is de boodschap die de service-appartementen met deze gezamenlijke Open Dag willen geven.

Service-appartementen zijn er in vele soorten en maten zoals o.a. serviceflats, parkflats en residenties. De service-appartementen bieden huur- en/of koopappartementen waarbij comfort en veiligheid voorop staan. Wonen in een service-appartement betekent zelfstandig wonen. Men kan een eigen leven blijven leiden met een sociaal netwerk en zich omgeven met een aantrekkelijk pakket ondersteunende (facultatieve) diensten in een actieve omgeving, waar volop mogelijkheden zijn om vrijblijvend deel te nemen aan allerlei activiteiten. Een aangename manier om de kwaliteit van het wonen te verhogen.

Huishoudelijke hulp, verzorging en verpleging is altijd binnen handbereik, net als vele andere diensten en faciliteiten op het gebied van welzijn, sport en ontspanning. Bijna altijd is er een 24-uurs personenalarmering aanwezig.

Een overzicht van de deelnemende service-appartementen aan deze Open Dag vindt u op www.service-appartementen.nl.


Deel: ' Serviceflats binden de strijd aan met vooroordelen '
Lees ook