Ingezonden persbericht


-----------------------

Programma

Wanneer:
Zondag 28 september

Thema: sexuele diversiteit en religie Iftar/Debat

19.00 Opening welkom en voorwoord door Ahmed El Mesri 19.15 Tania Barkhuis, Directeur COC Amsterdam
19.45 Iftarmaaltijd met entertainment
20.15 Julia van Rijn, predikant Muiderkerk
20.30 Presentatie handboek en training voor interculturele ontmoetingen, Ramadan Festival projectbureau 20.45 voortzetting thema
21.30 afsluiting
Waar
Buurthuis De Meevaart, Balistraat 48a Amsterdam
Contact: A. El Mesri, voorzitter Assadaaka (06 1011 2691) assadaaka@gmail.com, http://www.vriendschapassadaaka.web-log.nl of COC Amsterdam, info@cocamsterdam.nl of 020 626 3087.

Waarom

Over seksualiteit spreken is bij veel moslims vaak een taboe. Het is 'hsuma', schaamte. Dit terwijl het een onderwerp is dat bij veel moslims leeft. Het vasten tijdens de Ramadan wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen. In dit kader hoort ook in Nederland het praten en verbonden zijn met de "ander". Over het thema islam en seksualiteit organiseert Assadaaka en COC Amsterdam daarom een iftar maaltijd en debat. Het doel van deze avond is aandacht besteden aan diverse seksuele taboes binnen de islam o.a. homoseksualiteit, om dit onderwerp op de agenda van de experts te zetten en om mensen met elkaar in contact te brengen. Later dit jaar zal er ook een expertiseconferentie worden georganiseerd door beide organisaties.

---- --

Deel: ' Sexuele diversiteit en religie in Iftar/Debat in Amsterdam '
Lees ook