PERSBERICHT - 30 NOVEMBER 1999

Van Tweede Kerstdag tot en met zondag 9 januari

Sfeervolle kerstvakantie in Autotron

Autotron gaat van Tweede Kerstdag tot en met zondag 9 januari terug in de tijd. AutoDome ademt in deze periode de sfeer uit van de begintijd van de automobiel. De nostalgische eindejaarsambiance uit de 19e eeuw wordt in het automobielmuseum nog eens versterkt door het schijnsel van honderden kerstboomlichtjes en de geur van warme chocolademelk en overheerlijk kerstbanket.

Het hele jaar rond besteedt Autotron veel aandacht aan de aankleding van het park. Tijdens de openstelling in de kerstvakantie ervaart de bezoeker dat de medewerkers van Autotron in de weken daaraan voorafgaande er nog een schepje bovenop hebben gedaan. Overal fonkelen lichtjes in de bomen en verspreiden vuurkorven hun warme licht.

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan schonk Staatsbosbeheer liefst driehonderd kerstbomen aan Autotron die feestelijk worden opgetuigd. De Autotron-gastvrouwen en-heren, uitgedost in respectievelijk lange jurken en koetsierjassen en hoge hoeden, verwelkomen de bezoekers in de gezellige entree, wijzen hen de weg en zorgen voor vermaak en vertier.

Passend lied
De jeugd komt ruimschoots aan zijn trekken. Het feest begint eigenlijk al bij aankomst. Elk kind dat op een meegebracht instrument een passend liedje ten gehore kan brengen, heeft gratis toegang. Er kan deelgenomen worden aan verschillende oud-Hollandse spelletjes en diverse handwerklieden tonen ambachten uit ver vervlogen tijden. De feestelijk verlichte Park Expres stoomt zijn rondjes over het park.

In het fonkelnieuwe interactieve AutoDome waant de bezoeker zich helemaal terug in de vorige eeuw. Het lijkt wel alsof de auto's uit de echte pionierstijd van de auto-industrie in de decemberomgeving nog beter tot hun recht komen.

Historische route
Voor de jeugd is er een historische route uitgezet. Wie bij het beantwoorden van de vragen hulp nodig heeft, wordt op zijn reis langs de mijlpalen van de autogeschiedenis, bij de hand genomen door de gastvrouwen en -heren van Autotron. Zij kunnen desgewenst ook tekst en uitleg geven over het vele moois dat in de museumhal staat uitgestald.

Kinderen kunnen zich in een prachtige klassieker op de gevoelige plaat laten vereeuwigen. Ook de Autotron-mascotte Bumper is van de partij. Wie zich laten omtoveren in een zwervertje of een mooie fee kan zich melden bij de schminkkraam in SpeeloDome.

Autohistorie
Jules Verne had zich geen betere entourage kunnen wensen voor zijn visie op de toekomst. Temidden van de driewielige Benz (de allereerste automobiel), T- Fords, Spykers, Mercedessen, Austins en nog veel meer grootheden uit de autohistorie wordt in AutoDome ook veel aandacht besteed aan de laatste innovatieve ontwikkelingen in de autobranche - in de breedste zin van het woord, met ook de presentatie van 'de auto van het jaar', de Toyota Yaris.

De dit jaar geopende attractie SpeeloDome blijkt bij de jongste bezoekers bijzonder in trek te zijn en zal ook van 26 december tot en met 9 januari geopend zijn.

Wensboom
Naast de klim- en klautertoestellen, de prachtig gerestaureerde draaimolen, de soft-play speelattributen, de funwheels en de radiografisch bestuurde bootjes staat in SpeeloDome een gigantische wensboom opgesteld. Bezoekers kunnen op voorgedrukte wenskaartjes hun grootste wens voor een familielid, vriend/vriendin, buurman/buurvrouw et cetera kenbaar maken. De wens kan variëren van een mooi boeket ruikers voor de altijd behulpzame buurvrouw tot een smakelijk dineetje bij kaarslicht voor twee vrienden die de handen uit de mouwen hebben gestoken bij de verhuizing. Alle wensen mogen in de boom worden opgehangen. Autotron zal een aantal van de leukste en origineelste wensen in vervulling laten gaan. Uiteraard mag ook een thuis gemaakte vrolijk versierde wenskaart in de boom worden gehangen.

De decembermaand zonder iets lekkers bij de koffie, warme chocolademelk of thee is niet compleet. Het personeel van het AutoDome-restaurant zorgt dagelijks voor ovenverse lekkernijen. Dat wordt smullen!

De kerstvakantie in Autotron duurt van zondag 26 december tot en met zondag 9 januari. Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt fl. 17,50, kinderen van 4 tot en met 11 jaar fl. 10,00.

Vrijdag 31 december en zaterdag 1 januari is Autotron gesloten.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292 (niet kosteloos).

Voor meer informatie belt u met de Autotron Infolijn 073-5233300.

Deel: ' Sfeervolle kerstvakantie in Autotron '
Lees ook