Erasmus Universiteit Rotterdam

Persbericht
Studium Generale

SG@CALYPSO
Wo. 12 maart / 19.30 uur / Calypso, Mauritsweg 5, Rotterdam

HET BOEK, EEN FILM, HET BEELDVERHAAL
Met de tekenaar Dick Matena

De Nederlandse literatuur is niet meer denkbaar zonder de klassieker van Gerard Reve, De Avonden (1947). In deze 'Avonden' vonden de naoorlogse jongeren eindelijk hun leven en hun wereld vertolkt. Het heeft velen zo diep geschokt, dat ze het boek moesten weggooien. Het boek beschrijft op een aangrijpende wijze de zinloosheid en de absurditeit van het platvloerse leven als dat niet meer gedragen wordt door een illusie. Van dit boek is heel lang gedacht dat het onverbeeldbaar was. Maar in 1989 verscheen er een verfilming en onlangs verscheen het eerste deel van het beeldverhaal van tekenaar Dick Matena, waarin hij de integrale tekst van Reve's boek in stripvorm heeft verbeeld.
Dit avondvullend programma biedt een presentatie van de achtergronden en totstandkoming van de stripversie door Dick Matena, enkele korte voordrachten, muziek en tenslotte een vertoning van de verfilming. In de pauze is er gelegenheid tot de aanschaf van het beeldverhaal 'De Avonden' en tot het laten signeren door Dick Matena.

Met Dick Matena (striptekenaar), drs. Awee Prins (filosoof EUR), Nabil Ben Ahmida (acteur), Het Gebroken Oor (muziekensemble) en vertoning van de film De Avonden (Rudolf van den Berg, 1989).
Toegang: studenten 2,- / overigen 4,-. Reserveren: Calypso 010-2010999. Info Studium Generale 010-4081144. I.s.m. Uitgeverij De Bezige Bij

STUDIUM GENERALE, informatie: 010-4081144, stg@oos.eur.nl, www.eur.nl/studium
Studium Generale organiseert lezingen, discussies, optredens en cursussen. De activiteiten zijn toegankelijk voor studenten, medewerkers van de EUR en overige belangstellenden.

LOCATIE
Calypso, Mauritsweg 5, Rotterdam
Calypso bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station van Rotterdam.

Deel: ' SG EUR De Avonden, het boek, een film, het beeldverhaal '
Lees ook