CYCORE

Cycore en Eyetronics Interactieve 3D Modellen

Interactieve 3d-Modellen Zijn Vanaf Nu Een Fluitje Van Een Cent

De gezamenlijk door Cycore Cult3D en Eyetronics ontwikkelde oplossing ShapeSnatcher - een primeur in de sector - bouwt volledig interactieve 3D-objecten op basis van foto's, en dit zonder gebruik van lasers.

Al wie actief is in de elektronische marketing, kan nu functionele productdemo's maken in een fractie van de tijd die daar vroeger voor nodig was.

NAB '99 Booth No. S8748 - Sands Convention Center, Las Vegas

Las Vegas, NAB '99, 19 april - Cycore Computers heeft in samenwerking met het in Brussel gevestigde Eyetronics de mogelijkheid gerealiseerd om volledig interactieve 3D-modellen te genereren met een eenvoudige druk op een knop. Cycore, met thuisbasis in Zweden, is de ontwikkelaar van Final Effects, Cult Effects en van Cult3D, het interactieve hulpprogramma voor het maken van modellen op het web. Met deze laatste software haalde Cycore zelfs de finale van 'Best of Comdex'.

Het nieuwste product van Eyetronics - The ShapeSnatcher System - maakt van om het even welke digitaal of analoog fototoestel of videocamera een krachtig apparaat voor het vastleggen van 3D-beelden. De software biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om driedimensionale beelden op een eenvoudige manier vast te leggen, zonder dat ze daarvoor uren moeten besteden aan ingewikkelde modelleerbewerkingen in CAD- en designprogramma's. De verkregen beelden kunnen dan worden geïntegreerd in de Cult3D-editor van Cycore om er volledig functionele modellen voor het Internet Web mee te produceren, die 'surfers' in staat stellen om in 'real time' met de modellen te werken.

Het door Eyetronics gepatenteerde ShapeSnatcher - waarvoor de onderneming in 1998 de 'European Information Technology Prize' ontving
- is in staat om een foto om te zetten in een gedetailleerd 3D-model. De software werkt met haast elke digitaal of analoog fototoestel en converteert de foto's in ÄÄn enkele stap in een 3D-modellen. Om er interactieve modellen van te maken, kunnen de ShapeSnatcher objecten worden 'geïmporteerd' in de Cult3D Editor van Cycore (die hoog scoorde in Best of Comdex). Met de Cult3D Editor kunnen Webontwikkelaars op een eenvoudige manier 'werkende' driedimensionale modellen 'renderen', die websurfers in staat stellen de producten in kwestie on line uit te proberen. Cult3D beschikt over 'drag and drop' interactiviteit en geavanceerde compressie, zodat ontwikkelaars snel interactieve Webmodellen kunnen genereren, die door eindgebruikers met om het even welk type computersysteem kunnen worden bekeken - zelfs Pentiums van de eerste generatie met 28.8k modems. In combinatie biedt de Cycore-Eyetronics oplossing de gemakkelijkste en meest toegankelijke manier voor het creëren van onweerstaanbare commerciële productsites op het Web.

De voordelen van dit product

'Er is geen enkele reden meer waarom commerciële sites geen gebruik zouden maken van driedimensionale beelden,' zei Jerry Pettersson, als 'vice president' verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Cycore. 'Door potentiële klanten de mogelijkheid te bieden om producten effectief on line te gebruiken, kan iedereen die actief is in Web marketing gebruik maken van Cult3D en ShapeSnatcher om te komen tot een completer on line winkelgevoel. Onze nieuwe alliantie met Eyetronics maakt deel uit van onze strategie om het proces van het bouwen en tonen van kwalitatief hoogstaande interactieve driedimensionale modellen beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk ontwikkelaars en klanten - onafhankelijk van de beschikbare bandbreedte, de gebruikte software of hardware. Eyetronics heeft een hulpmiddel ontwikkeld dat - net als Cult3D - de kracht van multimedia beschikbaar maakt voor een ruimere waaier van toepassingen en de eindgebruiker ten goede komt door wat te doen aan de beperkingen die inherent zijn aan on line winkelen.'

'We zijn altijd al op zoek geweest naar eenvoudiger manieren om driedimensionale modellen te creëren,' zei Filip Defoort, algemeen directeur van Eyetronics. 'De gebruiksvriendelijkheid, de schaalbaarheid en de flexibiliteit van ShapeSnatcher - in combinatie met de interactieve 'drag and drop' toepassingen van Cult3D, zijn gewoon een natuurlijke keuze voor toepassingen in de elektronische handel, voor zakelijke of educatieve toepassingen en voor andere verticale markten die er baat bij hebben om fotorealistische 3D-modellen op het Web te tonen.'

Hoe het werkt

De ShapeSnatcher 3D-Toolkit maakt van uw fototoestel een krachtig apparaat voor het vastleggen van driedimensionale beelden. Stop gewoon de ShapeSnatcher dia in om het even welke diaprojector. Projecteer de dia op om het even welk object, en leg het verkregen beeld vast. De ShapeSnatcher Software zorgt dan voor de creatie van het driedimensionale model. De software werkt met een ruim gamma van fototoestellen, van doodgewone tot professionele modellen. De kwaliteit van de driedimensionale modellen die u kunt genereren is onbegrensd.

De met ShapeSnatcher gecreëerde 3D modellen worden met een enkele klik van de muis 'geëxporteerd' naar het Cult3D programma van Cycore. De 'drag and drop' functionaliteit van de Cult3D Editor voegt de interactieve mogelijkheden toe aan het driedimensionale model zonder dat daarvoor uitgebreide kennis van programmeertechnieken vereist is. Cult3D zorgt voor een enorme compressie van het model - een typisch bestand met een omvang van 11 MB kan zonder vermindering van de beeldkwaliteit worden gereduceerd tot een grootte van 10 kB.

Wanneer en hoe het product verkrijgbaar is

Het Cult3D ontwikkelgereedschap en de 'plug-in' zijn gratis te downloaden van https://www.cult3d.com. Er zal een licentiegeld van 3600 dollar worden gevraagd voor elk Cult3D object dat effectief op een website wordt gezet. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met info@cult3d.com. De Cult3D viewer kan worden gebruikt met Netscape 2.0 of met Internet Explorer 4.0, en werkt onder de volgende besturingssystemen: Windows 95, 98, en NT; MacOS (PowerPC); UNIX (Linux, HP/UX, AIX, Sun); en BeOS.

ShapeSnatcher is verkrijgbaar vanaf 15 mei 1999. De eerste versie werkt op Windows 95/NT systemen, versies voor Linux en SGI zullen niet lang op zich laten wachten. Het volledige ShapeSnatcher softwarepakket kost 4.999 dollar; voor gebruikers die slechts kleine aantallen modellen moeten aanmaken, bieden Eyetronics en Cycore een speciale service op basis van een abonnement: gebruikers betalen 750 dollar per jaar abonnementsgeld, en 135 dollar per 3D-model. Voor nadere informatie moet u contact opnemen met info@eyetronics.com.

Waar u het product in actie kunt zien

Om Cult3D aan het werk te zien, moet u de 'plug-in' downloaden van https://www.cult3d.com en vervolgens een van de volgende websites bezoeken:

:: Nokia . Nokia 9110 Communicator:
https://www.nokia.se/products/data/9110communicator

:: CNN . Media Showcase: https://www.cnn.com/SPECIALS/multimedia

:: Nobelstichting . de Nobel Medaille voor Fysica en Scheikunde: https://www.nobel.se/prize/medal3d.html

Wie dit mogelijk heeft gemaakt:

Over Cycore Computers

Het in Uppsala (Zweden) gevestigde Cycore Computers is gespecialiseerd in de ontwikkeling van 'special effects' en 3D-technologie voor het Internet en voor de video en film postproductie. Cult3D(r) Animation van Cycore is de eerste real-time, multiplatform 3D-rendering engine voor het Internet. Cycore is de maker van de bekroonde Final Effects(tm) en Studio Effects(tm). Cult Effects van Cycore is een 'plug-in' voor Adobe After Effects, die worden gebruikt in de postproductie van videos en films. Cycore Computers heeft een verkoopkantoor in de Verenigde Staten in San Mateo (Californië). Voor nadere informatie over de onderneming kunt u het best een bezoek brengen aan een van de Cycore websites: https://www.culteffects.com of https://www.cult3d.com

Over Eyetronics

Eyetronics werd in 1998 opgericht in Heverlee (België). Het bedrijf is gespecialiseerd in technologie voor het vastleggen van 3D-beelden ('3D-acquisition'), gaande van op de consumenten gerichte producten tot kwalitatief hoogstaande 'special effects' voor de filmindustrie. De door Eyetronics gepatenteerde ShapeSnatcher technologie is het eerste dynamische '3D-acquisition' systeem ter wereld.

UNS

Contactpersoon: Lisa Melsted, tel.+1 617 587 2817 of via E-mail: lmelsted@brodeur.com; of Liora Bram, tel. +1 617 587 2838 of via E-mail lbram@brodeur.com of GSM +1 617 791 0699; ofwel Sten Kaiser van Cycore Computers, tel. +46 18 65.65.60, of via E-mail sten@cycore.com

21 apr 99 09:39

Deel: ' ShapeSnatcher bouwt interactieve 3d-modellen '
Lees ook