Sharena de Vries uit Zwolle wint finale Miss Regio 2011


ALMELO, 20111106 -- Sharena de Vries uit Zwolle heeft zaterdag 5 november in Almelo de finale gewonnen van Miss Regio 2011, dé verkiezing van modellen onder de 1 meter 74. Eerder op de middag waren de Missen aanwezig op een wervelende Drive-In show met Radio Veronika op de Korenmarkt in het centrum van Almelo. Ze vroegen daar aandacht voor de slachtoffers van loverboys (pooierboys). Carlijn Steenbakker uit Tubbergen werd tweede in de Miss Regio verkiezing, Lathysia Daniel uit Amsterdam derde.

[Miss Regio 2011]
Fotobijschrift: Vlnr: Carlijn Steenbakker, Sharena de Vries en Lathysia Daniel. Foto vrij van rechten onder vermelding van fotograaf: Maxim Besters. Klik op de foto voor download in hoge resolutie.
Juwelenontwerpster Ik-Design koos Zelda-Rialda Pervan als Miss Elegant 2011, het nieuwe gezicht van de Ik-Design campagne op posters en in advertenties. De door Ik-Design genomineerden waren verder Kayleigh van Essen uit Almelo - zij werd gekozen tot Miss Populair 2011 - en eerder vermelde Carlijn Steenbergen uit Tubbergen. De nieuwe kledinglijn van Ik-Design, ontworpen door Ika Kock voor elke vrouw die kracht wil uitstralen, 'She is a real diamond', was een primeur en een groot succes op de avond van deze Miss Regio verkiezingsfinale.

De verkiezing werd gehouden in de businessruimte van het Polman stadion in Almelounge, Almelo. Vele sponsoren droegen wederom bij aan ondermeer kleding en accessoires, visagie en promotie.

De winnares kan rekenen op ondersteuning en promotie om haar carrière een flinke vaart te geven. Organisator van de verkiezing Susan Stundebeek: "In de voorgaande jaren hebben onze Missen door de ondersteuning zowel voor als na de finale een flinke duw in de goede richting gehad. Dat gaan we uiteraard ook dit jaar realiseren."

Volgens Stundebeek hebben de Missen sinds de start van de verkiezingen in 2003 al veel bereikt in de modellenwereld. "Zij zijn de kroon op het succes van Miss Regio NL. Er staat ook dit jaar een groot aantal modeshows en evenementen op het programma, voor zowel de dames van dit jaar als die van de voorafgaande jaren. Om te beginnen nemen alle Missen van deze avond op 26 en 27 november deel aan een grote modeshow in Punt33 in Almelo”.

Naast media-aandacht en loopbaankansen heeft Miss Regio NL inmiddels ook een maatschappelijk doel; het bestrijden van de verwerpelijke praktijken van zogenaamde loverboys (pooierboys). Ieder jaar weer worden jonge vrouwen het slachtoffer van deze praktijken. Miss Regio zegt: stop loverboys. Susan Stundebeek: “Wij komen al vanaf 2008 op voor deze slachtoffers, maar bovenal proberen we bekendheid te krijgen voor de signalen van loverboys, zodat verdere slachtoffers voorkomen kunnen worden”.

Protest

In de Internationale modellenwereld geldt een minimumlengte van 1,75 meter voor alle mannequins en modellen. Daardoor komen vrouwen en meisjes die aan alle eisen voor een carrière als model ruimschoots voldoen, maar alleen niet lang genoeg zijn, niet aan bod. De Miss Regio-verkiezingen zijn geboren uit protest tegen deze norm en de sinds 2003 gekozen Misses laten zien dat de norm onterecht is.

De volledige lijst van winnaressen:

Miss Regio 1e 2011
Sharena de Vries
Provincie: Overijssel
Woonplaats: Zwolle
Geboortejaar 1994
lengte 1.68

Miss Regio 2e 2011
Carlijn Steenbakker
Provincie: Overijssel
Woonplaats: Tubbergen
Geboortejaar 1987
lengte 1.68

Miss Regio 3e 2011
Lathysia Daniel
Provincie: Noord-Holland
Woonplaats: Amsterdam
Geboortejaar 1995
lengte 1.68

Miss Elegant 2011
Ik-Design
Zelda-Rialda Pervan
Provincie: Overijssel
Woonplaats: Enschede
Geboortejaar 1993
lengte 1.62

Miss Fotogeniek 2011
Sanne Roffel
Provincie: Friesland
Woonplaats: Drachten
Geboortejaar 1987
lengte 1.65

Miss Populair 2011
Kayleigh van Essen
Provincie: Overijssel
Woonplaats: Almelo
Geboortejaar: 1993
lengte 1.60

De winnaressen werden overladen met cadeaus:
een spijkerbroek van punt 33 uit Almelo
een cadeau van Etos uit Almelo
een foto van Ik-Design
een bikini van boutique MA Belle Almelo
bloemen van Las Rosas Almelo

De nummers 1, 2 en 3 kregen bovendien een sieraad van Star Gold Juwelier en een fotoshoot door Ramona Brand. Miss Elegant won een prachtig juweel van Ika Kock en Miss Fotogeniek krijgt nog een fotoshoot met fotograaf Maxim Besters.

Natuurlijk was deze avond niet mogelijk zonder de vrijwilligers en sponsoren. Ook achter de schermen kwam er veel kijken. De make-up werd professioneel gedaan door Estrom Academy en er stond een team van kapsters van Kapsalon Gul Perihan en Alba Ayse Aslan Van thuiskapster en studenten van de ROC Twente die de haren deden. Daarnaast hielpen de meiden elkaar met omkleden.
Susan Stundebeek: "Het was een heel hechte groep. Ze waren allemaal wel een beetje zenuwachtig, maar gelukkig verdween dit toen zij op de Korenmarkt aankwamen met de Groene Taxi op het moment dat zij uit de auto stapten. Studenten van het ROC Twente hebben ons ook nog verwend met heerlijk eten en ze hebben ons gefilmd toen de missen in de Binnenstad waren. Presentatrice Tamara Sapulete en DJ Sven Elias en Omroep Veronika maakten er samen een wervelende show van en dankzij de coaching van Ramona Brand, Vera Lammerts & Zetth Lewerissa waren de Missen de sterren op de catwalk." Stundebeek dankt met name ook detacherings- en bemiddelingsbureau Soweco NV voor de hulp bij het organiseren van deze verkiezing.

Voor de volledige lijst van alle genomineerden, juryleden en sponsors, zie https://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/11/05/A007.htm

Deel: ' Sharena de Vries uit Zwolle wint finale Miss Regio 2011 '
Lees ook