Ingezonden persbericht


Amsterdam, 15 februari 2013

-- PERSBERICHT --

Sharon Doorson scoort internationaal

Vandaag komt de nieuwe single van Sharon Doorson 'High On Your Love' uit. Deze single is de opvolger van haar internationaal succesvolle debuutsingle 'Fail in Love'. Sharon schreef zelf mee met Daniel Gibson en Han Kooreneef aan deze tweede single. De spectaculaire outfits die Sharon in de videoclip van 'High On Your Love' draagt, zijn ontworpen door designer Bjorn van den Berg.

De videoclip van 'High On Your Love' is nu HIER te bekijken.

'High On Your Love' is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes, op alle andere downloadportals en op Spotify. Sharons debuutalbum verschijnt op 24 mei 2013.

Haar debuutsingle 'Fail In Love' ging 14 september 2012 in release en is aan maar liefst 18 landen verkocht. In Nederland werd 'Fail in love' een grote hit en stond ruim vier maanden in de Top 40, Single Top 100 en in de iTunes Top 100. In het buitenland haalde de single noteringen in o.a. Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Australië, Rusland, Polen en de Oekraïne. Eind deze maand gaat 'Fail In Love' uit in Spanje; de release in Amerika en Canada staat gepland voor dit voorjaar. De videoclip van 'Fail In Love' is inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken op YouTube.

Sharon over haar internationale succes: Ik vind het heel onwerkelijk allemaal, maar in één woord: GEWELDIG! Het is bizar dat ik ineens fanmails krijg van fans over de hele wereld. Ik krijg mails in alle talen, van Russisch tot Frans. Ik probeer zoveel mogelijk fanmail persoonlijk te beantwoorden, maar mijn Russisch moet ik eerst nog een beetje bijspijkeren.. hahaha!

Al vanaf het begin van de release van haar single 'Fail in love' in Nederland, geschreven door Daniel Gibson en Han Kooreneef, werd deze al positief beoordeeld door de Amerikaanse media. Zo schreef de inmiddels beroemde Arjan Writes, de officiële blogger voor de Amerikaanse Grammy Awards en ontdekker van Lady Gaga, eerder dit jaar via zijn blog dat het nog maar een kwestie van tijd was voordat Amerika overstag zou gaan voor Sharon en haar song : 'It's a tune that has international success written all over it.'

Over Sharon Doorson
Al op jonge leeftijd ontdekt de 25-jarige, in Utrecht geboren, Sharon Doorson dat zingen en dansen haar lust en haar leven is. Op haar zeventiende doet ze mee aan het SBS 6-programma 'Popstars the Rivals'. De show brengt haar de meidengroep Raffish, waarmee ze in Nederland meteen haar eerste nummer 1-hit scoort met de single 'Plaything'. De groep heeft ook haar collega Eva Simons geen windeieren gelegd, want zij scoorde een wereldwijd een megahit met het nummer 'This is love' samen met Will-I Am.

Als MC Sharon D treedt ze vanaf 2008 op naast verschillende grote DJ's onder wie Sunnery James & Ryan Marciano, Chuckie, Genairo Nvilla en D-Rashid. Voor deze laatste zingt Sharon ook een track in en brengt deze samen met hem ten gehore tijdens Latin Village 2010.

Sharon deed in 2011 mee aan het tweede seizoen van 'The Voice of Holland' en in 2012 studeerde ze af aan het conservatorium. Haar debuutsingle 'Fail In Love' verscheen op 14 september 2012 en werd een internationaal succes.

Deel: ' Sharon Doorson scoort internationaal '
Lees ook