Sharon: wereldwijd lokaal op Kickstarter


Een groep Zwollenaren startte de Kickstarter campagne genaamd “Sharon, Locate your share”. Het plan is helder: de applicatie Sharon bouwen voor 30.000 euro.

ZWOLLE, 20150814 -- Met de app Sharon wordt informatie aan een locatie gehangen. Iedereen die langs zo’n locatie loopt, krijgt een update met die informatie. Zo kunnen bijvoorbeeld de verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt vastgelegd worden op de plaatsen waar de verhalen afgespeeld hebben, zodat toeristen deze kunnen lezen. Zo kunnen kunstenaars hun verhaal plaatsen bij de werken die ze creëerden voor locals en wordt er achtergrondinformatie weergegeven van gebouwen of bedrijven voor bezoekers. Het is voor eenieder leuk om op deze manier meer over locaties te ontdekken en te leren.

“Informatie kan door iedereen overal geschreven worden. Deze informatie die bij een locatie hoort, ook wel ‘boards’ genoemd, geeft zichzelf weer wanneer de bezoeker bij een locatie Sharon opent. Op die manier hoeft de bezoeker niet meer naar informatie te zoeken, maar komt de informatie vanzelf naar hem of haar toe”, legt de Zwolse oprichter Stefan van Dijk uit.

Alle mooie, ontroerende, glorieuze verhalen kunnen hierdoor gemakkelijk vastgelegd worden voor de jaren die komen. Geschreven door ons, de echte verhalen van de wereld, weergegeven op de plekken die voor jou uitmaken.

Van Dijk is nu anderhalf jaar bezig met Sharon en heeft ondertussen een team om zich heen verzameld. Samen met het team staat hij klaar de app te bouwen en in de markt te zetten.

De Kickstarter campagne ging 12 augustus om 12 uur van start. Kickstarter is het grootste crowdfundplatform van de wereld. Voor alle projecten wordt dezelfde regel gesteld: kies wat je nodig hebt en in welke periode je dit wilt behalen. Voor Sharon betekent dat: 30.000 euro verzamelen voor 21 september 15:00 om de app te bouwen. Iedereen kan op kickstarter een investeerder/backer worden en het geloof van ons project delen.

Het Sharon-team is er klaar voor, de programmeurs zitten achter de computer en het promofilmpje waar Zwolle en Kampen prachtig in beeld komen staat online. Sharon is klaar voor een kickstart: “Wat is er nou mooier dan de wereld ontdekken, zowel op lokaal als mondiaal niveau? Onze verhalen en kennis op de gemakkelijkste manier vastleggen en ter beschikking stellen voor iedereen en altijd. Het zoeken is voorbij, wij geven jou de informatie gebaseerd op jouw locatie. Wij als Zwollenaren hebben de ambitie om met Sharon het gebruik van het internet wereldwijd te veranderen”, sluit Stefan af.


Deel: ' Sharon wereldwijd lokaal op Kickstarter '
Lees ook