28-09-1999

shell in groot gasproject china

londen - china national petroleum company (cnpc) en shell exploration china hebben een contract getekend om samen een belangrijk gasveld in shaanxi en het gebied van binnen-mongolië te ontwikkelen. het wordt een geïntegreerd project dat exploratie en productie omvat alsmede het aanleggen van pijpleidingen plus het ontwikkelen van een gasmarkt.

naar verwachting zal het project jaarlijks drie miljard kubieke meter gas gaan leveren aan de steden beijing, tianjin, hebei en shandong. de totale omvang van het project wordt geraamd op $3 miljard, inbegrepen gasgestookte elektriciteitsproductie.

het gas zal komen van het changbei-veld dat een geschatte inhoud heeft van 70 miljard kubieke meter. in een twee jaar durende evaluatie zal shell een aantal putten boren en testen. de feitelijke start van het tot productie gaan brengen van het veld en de aanleg van pijpleidingen is voorzien voor 2002. daarvoor zullen cnpc en shell proberen afzetcontracten te sluiten voor het gas met elektriciteitsproducenten en industriële afnemers.

Zoekwoorden:

Deel: ' Shell in groot gasproject China '
Lees ook