Royal Dutch Petroleum

Europees Kampioenschap Jeugdhockey

Shell sponsor van toernooi in Rotterdam

Van 2 tot en met 7 juli vindt het eerste Europees Kampioenschap voor de nationale jeugdhockeyteams 14 t/m 16 jaar en 16 t/m 18 jaar plaats. In totaal 32 Europese nationale meisjes- en jongensteams uit acht landen komen op de accommodatie van de Hockeyclub Rotterdam bijeen om te strijden om de Europese titels. Waar in vorige jaren de sterkste landen nog over verschillende toernooien waren verdeeld, zijn in Rotterdam de acht beste jeugdteams eindelijk op één tophockeyevenement bijeen. Shell is sponsor van de EK, waarvan de toegang gratis

De Nederlandse teams

De Jongens en Meisjes A- en B-teams van België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Polen, Spanje en natuurlijk Nederland zijn in Rotterdam te bewonderen. Dat betekent dagelijks zestien wedstrijden waarin de beste 520 jeugdspelers van Europa hun vaardigheden tonen. De jongens en meisjes van het Nederlands A (onder 18 jaar) en B (onder 16 jaar) maken daarbij ieder een goede kans op het behalen van de Europese titel. Tijdens de recent met Pasen gehouden toernooien wisten 3 van de 4 nationale teams beslag te leggen op de 1e plaats. Alleen Meisjes A moest haar meerdere erkennen in Duitsland (2-3). Bij de jongens wordt de tegenstand in de poules met name verwacht van Engeland en Ierland, terwijl bij de meisjes met name Duitsland de gevaarlijkste tegenstander is.

Shell Schoolhockeytoernooi

Tijdens de Shell EK Jeugd zal op de rustdag (vrijdag 5 juli) het Shell Schoolhockey toernooi plaatsvinden. Aan dit toernooi nemen acht verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs deel uit de regio Rotterdam en Den Haag. Er wordt gespeeld in twee categorieën: een jongenspoule en een meisjespoule. In totaal zullen ongeveer 150 leerlingen van de verschillende scholen in dertien teams deelnemen aan dit toernooi.

Finale Nationale Shell Strafbalcompetitie

Op zondag 7 juli vinden op het complex van HC Rotterdam ook de finales van de Nationale Shell Strafbalcompetitie plaats. De winnaars uit de regionale voorronden, waarvoor ongeveer honderd hockeyverenigingen deelnemers afvaardigden, nemen het deze dag tegen elkaar op om tot de Nationale Strafbalkampioen meisjes of jongens te worden uitgeroepen. Niemand minder dan Floris Jan Bovelander draagt zorg voor de organisatie van deze Finale Nationale Shell Strafbalcompetitie.

Begeleiding

Ook voor de begeleidingsteams, met vele nieuwe gezichten, ligt er bij de Shell EK Jeugd een grote uitdaging. Het begeleidingsteam van Meisjes A is aangevuld met Alyson Annan (HCKZ DI) als assistent-bondscoach) en Olinda Luksen (oud HGC DI) als manager. Nederlands Meisjes B wordt begeleid door Joost van Geel, die doorgeschoven is van assistent naar bondscoach. Hij wordt geassisteerd door Erik Jazet (Ned. Elftal, Bloemendaal HI) als assistent-bondscoach en Marieke Dijkstra (Kampong DI) als manager.

Bij de jongens zijn de begeleidingsteams van categorie gewisseld. Sonja Thomann (bondscoach) neemt dit jaar samen met Koen Beelen (assistent) en Cees Sluyk (manager) de begeleiding van Nederlands Jongens A op zich. Het begeleidingsteam van Nederlands Jongens B bestaat uit Gerold Hoeben (bondscoach), Michiel van der Struijk (assistent) en Jan Willem Gutteling (manager).

Kijk voor meer informatie op de website van de KNHB.

Copyright Shell Nederland 2002

Deel: ' Shell sponsort Europees Kampioenschap Jeugdhockey in Rotterdam '
Lees ook