23-07-1999 (Truck) Chauffeurs zetten koers richting Assen

ROTTERDAM - Zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is het TT Circuit in Assen omgetoverd tot de grootste truckstop van Europa. Vele tienduizenden chauffeurs zullen dan een bezoek brengen aan het Shell Truckstar Festival. Voor de zevende keer op rij verbindt Shell haar naam aan het grootste transportevenement van ons land.

Ut Trukkersfestival, zoals deze chauffeurshappening in Drenthe wordt genoemd, biedt de vrachtwagenchauffeur, hun familieleden en andere liefhebbers van zwaar transport een gevarieerd en aantrekkelijk programma. Wedstrijden waarin racetrucks elkaar met gierende banden en ronkende motoren achtervolgen, go and stop-races en spectaculaire optredens van stuntteams. Diverse artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting, waaronder Henk Wijngaard. Deze onder truckers geliefde artiest zal ongetwijfeld de vlam in de pijp doen slaan.

Traditioneel vormen de konvooien vrachtwagens een van de hoogtepunten van het evenement. Zo'n 1500 trucks, glimmend gepoetst tot op de laatste wielmoer, zullen een voor een het circuit oprollen en zich opstellen langs de baan. Buitenlandse showtrucks en oldtimers zullen zich in deze file van vijf kilometer aansluiten. De aanblik van die bonte verzameling-op-wielen is telkens weer even fascinerend.

Transportmarkt

Hart van het festivaldorp is de transportmarkt, waar alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Ook Shell heeft op dit terrein een stand met informatie over haar producten en diensten. Zo kan de chauffeur kennismaken met een nieuwe service van Shell, Shell Truck Ports. Dit is een netwerk van 300 strategisch gelegen stations in heel Europa speciaal gericht op de wensen van de (internationale) chauffeur. High speed dieselpompen, schone toiletten en douches en goede maaltijden tegen een betaalbare prijs, zijn enkele van de faciliteiten op zo'n Truck Port.

Voor truckers die niet op een Truck Port willen wachten: in de Shell-stand is een ruim aanbod van snacks en andere tussendoortjes uit de shops verkrijgbaar. Chauffeurs kunnen onder meer hun tanden zetten in de Applebite, Indiaas brood en de nieuwe Select-ijsjes.

Een dagkaart voor het Shell Truckstar Festival kost 25 gulden, een weekendkaart 35 gulden. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is de entreeprijs 7,50 (dag en weekend) en kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen. De kassa's op het TT Circuit zijn doorlopend geopend vanaf zaterdagochtend 09.00 uur.

Deel: ' Shell Truckstar Festival op TT Circuit in Assen '
Lees ook